Harper's Bazaar Srbija

4 beauty tajne Skandinavki za negovanu i blistavu kožu

Nakon home dekora i modnog stila, skandi devoje sada nam prenose i tajne lepote...

Minimalistički pristup šminkanju, zategnuta koža i prirodan izgled lica, odlike su beauty look-ova Skandinavki.

Nakon cozy home dekora, prigrlili smo i autentičan stil devojaka sa onih prostora, sve više ga inkorporirajući u sopstveni. Sada su na red stigle i tajne njihove beauty rutine, zahvaljujući kojoj imaju tako blistavu kožu kojoj je zaista potrebno minimalno šminkanja.

Kako se Skandinavke neguju?

Umirijući tretmani lica

Dankinje imaju dva glavna tretmana lica. Prvi se sastoji od stavljanja vrećica čaja od kamilice u hladnu vodu na minut, te na područje oko očiji 10 do 15 minuta. Zatim sledi tretman celog lica parom lavande.

Prirodni – i lokalni proizvodi

Pored toga što im kozmetički proizvodi sadrže prirodne sastojke, baziraju se i na lokalnom poreklu. Kada pomislite da i naša zemlja obiluje prirodnim bogatstvima, poput meda, pečurki, lana, suncokreta, bilo bi šteta ne iskoristiti ih u svrhu zdravog i prirodnog izgleda.

Stimulisanje cirkulacije

Skandinavke brinu o pospešivanju cirkulacije, kako bi poboljšale opšte zdravlje. To ćete postići laganom masažom lica bademovim uljem – posebno ako ga nanosite pre pilinga, nakon čega će koža biti blistavija.

Hygge

Koncept komfora, ušuškanosti i tople atmosfere ono je na čemu se bazira skandi lifestyle. Pored ovog opšteg značenja Hygge predstavlja i posebno vreme za sebe, wellness, ledeno kupanje, saunu i biciklizam, ali i minimalističko korišćenje kozmetičkih proizvoda.

Foto: Profimedia, Instagram

Priedila: T.M.

Najnovije