Beauty Talk sa Antoninom Petković

Poznati svetski poznati model za Harper’s Bazaar otkriva svoju skincare rutinu i ističe koliko je za lepotu važno imati zdrave navike.

Skincare trikovi nakon napornog dana

Pre svega, mislim da su za svežu i blistavu kožu osnove zdrava ishrana i hidratacija. Kada je to uspostavljeno, onda mnogo lakše podnosimo putovanja i naporne dane sa malo sna. Kao dodatak, da bih osvežila lice, volim uveče da nanesem Biologique Recherche Vip O2 Mask masku za lice koja hidrira i regeneriše kožu.

Redovna nega lica

Mislim da je jako važno da brinemo o svom telu i licu. Ranije sam imala odličnu kožu i mogla sam da koristim bilo koji proizvod, sve mi je odgovaralo. Međutim, prošle godine sam imala problem sa aknama (uzrokovan stresom) i tada sam naučila da je bitno da se detaljno posvetimo nezi svoje kože. Redovno odlazim kod dermatologa i trudim se da pažljivo biram šta ću staviti na svoje telo i lice.

Obavezan komad šminke

Korektor. To je u većini slučaja i jedini komad šminke koji stavljam, posto kada nisam na snimanjima volim da pustim kožu da odmori. Moj favorit je NARS Radiant Creamy Concealer.

Promene u rutini nege tokom jesenjih dana

Tokom hladnijih dana koristim hranljiviju kremu za lice kako bih sprečila isušivanje kože. Uglavnom menjam vrste krema koje koristim jer imam osećaj da kada se lice navikne na jednu, ona prestane da deluje. Povremeno uveče stavim i neko prirodno ulje da dodatno smiri lice. Od skoro sam počela da par puta nedeljno radim suvo četkanje tela pre tuširanja i jako mi prija. Takođe, masaže tela i lica su mi omiljeni tretmani na koje se trudim da odem jednom mesečno.

Razgovarala: Milena Veselinović

Foto: Profimedia

Ostatak intervjua pročitajte u štampanom izdanju magazina Harper’s Bazaar koji je u prodaji od 22. septembra do 21. oktobra

Najnovije