Harper's Bazaar Srbija

Bore od jastuka, jutarnje umivanje i još 5 mitova o nezi kože

Koje morate znati!

Mit 1: Ako pijete puno vode, koža će postati hidrirana

Da, konzumiranje vode važno je za sveukupno zdravlje (uključujući zdravlje kože), dobru probavu, normalnu cirkulaciju krvi i eliminaciju toksina. Ali samo ovaj ritual (čak i u kombinaciji s pravilnom ishranom) neće spasiti vlasnika, na primer, suve kože od ljuštenja i nesavršenosti. Potrebna je visokokvalitetna i sveobuhvatna nega spolja.

Mit 2: Tip kože se nikada ne menja

Česta je zabluda da se nakon adolescencije utvrđuje tip kože i da se više ne menja. Ali u stvari, zbog stresa, hormona, ishrane, životne sredine i još mnogo toga, koža s godinama postaje suva, što kao rezultat doprinosi promeni njenog tipa.

Mit 3: Šminka je glavni uzrok akni

Akne se ne pojavljuju zbog šminke, već zbog neuravnotežene nege kože. Zbog toga je potrebna visokokvalitetna nega koja će kožu očistiti od prljavštine, ulja i toksina i na taj način normalizovati stanje i masni sloj kože.

Mit 4: Akne koje se pojave nakon tretmana lica su normalne

Nega treba poboljšati ten, očistiti kožu od mrtvih ćelija i, kao rezultat, smanjiti proširene pore. Ako se to ne dogodi, verovatno je da su kozmetički proizvodi ili neispravno odabrani ili izazivaju alergiju.

Mit 5: Ne perite lice ujutro (posebno za vlasnike suve kože)

Bez obzira na vaš tip kože, perite lice dva puta dnevno. Tokom sna koža sakuplja ulje, prašinu, ostatke i druga zagađenja iz okoline, koje je ujutro jednostavno potrebno isprati.

Mit 6: Spavanje na leđima sprečava nastanak bora

Pojava većine bora povezana je samo sa pokretima mišića lica i genetikom. Spavanje na stomaku ili na boku može dovesti samo do vertikalnih linija, ali generalno, ovo ne nanosi veliku štetu koži.

Mit 7: Nema velike potrebe za ulaganje u kvalitetan piling

Da, kvalitetni piling ne bi trebalo da košta mnogo, ali ima smisla kupiti proizvod koji je pogodan specifično za vaš tip kože, čak i ako je cena visoka.

harpersbazaar.ru

Najnovije