Botoks u bočici: Najbolji anti-aging proizvodi po preporuci stručnjaka

Očigledno, botoks, injekcije ili bilo šta invazivno što obećava zategnutu kožu bez bora nije jedino rešenje.

Nekada je botoks bio privilegija slavnih i bogatih. Ideja o odlasku na privatnu kliniku kako bi priuštili sebi taj “čarobni ubod” koji ispravlja svaku vidljivu liniju na licu, bila je nezamisliva.

Enigma je razbijena sa influenserima koji su aktivno počeli da ga koriste. Postao je savršen “alat” da se popravi ili predupredi po koja bora ovde i onde. Činilo se da je botoks postao najbolji anti-aging proizvod kom su se svi okrenuli. Ali da li zaista morate i vi?

Očigledno, botoks i ostale invazivne procedure koje obećavaju zategnutu kožu lica nisu jedino sredstvo. Ako želite zategnuto, vitalno, blistavo lice i sa godinama koje dolaze, a injekcije nisu karta na koju želite da igrate, poredstavljamo vam beauty rutinu koja će vam dati isti efekat samo bez bockanja – zatezanje vidljivih linija, smanjenje bora i poboljšanu teksturu kože.

Retinol

Retinoidi su oblici vitamina A koji podstiču obnavljanje ćelija i brzo uklanjaju slojeve kože kako bi podržali glatku, mekanu i ujednačenu teksturu kože lica, čineći je snažnim pogonom protiv akni, hiperpigmentacije i naravno, protiv starenja.

O svim benefitima retinola pročitajte više OVDE.

Krema sa SPF

Krema sa zaštitnim faktorom za lice je često podcenjivan proizvod, ali jako je bitna jer štiti kožu od UV zračenja i oštećenja koja prouzrukuju na našem licu – kancer kože, bore, fleke od sunca… Zato je bitno da je nakon dnevne kreme obavezno nanesete na lice.

Peptidi

Peptidi su možda i najznačajniji sastojak koji bi trebalo uključiti u anti-aging rutinu u nezi kože. Peptidi čuvaju kolagen, proteine i keratin netaknutima, jer šalju poruke ćelijama vaše kože da nastave proizvodnju kolagena kako bi vaša koža bila čvrsta i vitalna.

Foto: Pexels

Priredila: T. Mišović

Najnovije