Kako sam postigla besprekoran ten – bez pudera?

Ako biram između nege kože i šminke, uvek pre biram negu. Zvuči očigledno, znam, ali mnogo je žena u mom okruženju koje prednost daju šminkanju i koje o nezi kože (koja je, složićete se, ključna da bi šminka na licu izgledala dobro) ne vode računa onoliko koliko bi trebalo. 

Nisam sigurna da li sam izmislila pa poverovala u to, ali kad god bih nosila šminku, a kada kažem šminku, mislim prevashodno na puder, moja koža bi sutradan izgledala izuzetno loše – iritirana, beživotna, bez sjaja, uprkos pripremi kože za šminku, njenom pažljivom uklanjanju, a na kraju i adekvatnoj nezi. I svaki put kada bi mi se to desilo, sebi sam obećavala da ću puder jednostavno izbaciti iz svoje makeup torbice. Možda i sami znate koliko je bolno kada se toliko trudite da vaša koža bude zdrava, negovana i blistava, a sve to padne u vodu zbog nečega što je bilo moguće zaobići. 

Svi želimo besprekoran ten, to je istina, ali kada imate osetljivu kožu, puder često nije rešenje. Ono što jeste rešenje je nega, ali imajte na umu da čak i tad treba biti izuzetno istrajan, strpljiv i uporan. Ne znam zašto, ali kad god radite nešto dobro za svoju kožu potrebno je vreme da se rezultati primete, iako se, nasuprot tome, loše navike i te kako brzo ispolje.

Generalno posmatrano, nikada nisam imala većih problema sa tenom, ali kako se nižu godine, tako sam počela da primećujem promene, i pritom ne mislim na bore. Izgled, tekstura i čvrstina kože se vremenom jednostavno menjaju, a čini se da je na prelazu iz zimske u letnju sezonu to naročito primetno. Zanimljivo je, ipak, da sam do sada veću pažnju posvećivala odabiru kremica i seruma, dok o čišćenju lica nisam toliko razmišljala – bitno je samo da je čisto, zar ne? Pa… Ne.

Čišćenje lica osnovni je korak nege i to sa razlogom – kada uklonite mrtve ćelije, sebum i razne nečistoće sa površine kože ne samo da sprečavate začepljenje pora i stvaranje iritacija i bubuljica, već omogućavate koži da lakše i efikasnije iskoristi sve hranljive materije koje joj obezbeđujete kroz serume i kreme. Kada se sve to spoji, rezultate je nemoguće ne primetiti. 

Otkako sam opsednuta negom kože, isprobala sam mnogo različitih instrumenata za čišćenje lica sa željom da ovaj korak u rutini sprovedem detaljno i “kako treba”. Bez obzira na to da li sam koristila najrazličitije najlonske četkice za čišćenje lica ili pak nežnije varijante poput konjac sunđera – moja koža je i te kako reagovala, ali ne na dobar način. Nakon svakog čišćenja bila je crvena, a dešavalo se i da ubrzo “zaradim” po koju bubuljicu. Razlog je, između ostalog, i nehigijenske prirode – vlažna sredina ovakvih instrumenata idealna je za razvoj bakterija te kao takvi nikako ne doprinose važem besprekornom tenu.

LUNA 3 za normalnu kožu

LUNA 3 za normalnu kožu

Baš zato, FOREO LUNA 3 uređaj za čišćenje lica za mene je bio pravi “game changer” i, iskreno, ne znam odakle da počnem!

Ono što je verovatno najvažnije, jeste da su vam na raspolaganju tri različita uređaja između kojih birate na osnovu tipa kože – roze je namenjen normalnoj koži, plavi kombinovanoj, a ljubičasti osetljivoj. Već skoro mesec dana redovno koristim ljubičasti FOREO LUNA 3 i niti jednom se nije desilo da mi koža nakon čišćenja bude iritirana – naprotiv.

U kombinaciji sa FOREO micro-foam cleanserom koža je nakon čišćenja nežna, meka i blistava, toliko, da je već nakon prvog korišćenja lako primetiti razliku. Naravno, svoj FOREO LUNA 3 uređaj možete koristiti sa svojom omiljenom penom ili umivalicom i svakako ćete postići sjajne rezultate. 

Ono po čemu se FOREO LUNA 3 razlikuje od raznih sunđera i četkica za čišćenje lica jesu T-sonic pulsacije koje ne samo da omogućavaju dubinsko čišćenje kože i uklanjanje 99.5% nečistoća, već i doprinose mladolikom izgledu i čvrstini kože – smanjena vidljivost pora, podsticanje proizvodnje kolagena i mikrocirkulacije, svetliji, blistaviji i ten zdravijeg izgleda samo su neki od benefita. 

Opuštajuća masaža neće vam samo prijati prilikom čišćenja lica – ukoliko svoju FOREO LUNU 3 okrenete sa druge strane možete je koristiti kao masažer uz svoj omiljeni serum i time doprineti “podizanju” i učvršćivanju kože. Uzgred, ovo nije prazno obećanje – koža zaista izgleda zategnutije nakon nekoliko korišćenja, naročito ukoliko kombinujete ove dve opcije.

LUNA 3 za kombinovanu/mešovitu kožu

LUNA 3 za kombinovanu / mešovitu kožu

Još jedna važna stvar – svi FOREO uređaji za čišćenje lica ultra su higijenski budući da su izrađeni od silikona. Nakon korišćenja, biće dovoljno da uređaj operete blagim sapunom i toplom vodom i spreman je za narednu upotrebu. 

Ukoliko niste sigurni odakle da počnete i kako da dobijete najbolje od svog FOREO uređaja, preuzmite FOREO aplikaciju i pratite jednostavna uputstva kako za čišćenje lica, tako i za masažu. A, nakon što podešavanja prilagodite svojim potrebama, FOREO LUNA 3 će ih zapamtiti te uređaj možete da koristite i bez aplikacije, za slučaj da vam telefon nije pri ruci (mada, ruku na srce, kada se to tačno desilo?).

Moj utisak je da su FOREO uređaji za čišćenje lica i te kako isplativa investicija – izuzetno su kvalitetni i dugotrajni, a zamena četkice vam nikada neće biti potrebna. Nakon punjenja, moći ćete da ga koristite do 650 puta (preporuka je da to činite i ujutru i uveče), čak i ispod tuša budući da je 100% vodootporan. I, pre nego što pomislite kako nemate vi vremena za ovo, znajte da tretman čišćenja, a i masaže, traje svega 1 minut. Toliko možete da izdvojite za besprekoran ten, zar ne?

LUNA 3 za osetljivu kožu

LUNA 3 za osetljivu kožu

S obzirom na to da sam “slaba” na lepo, moram da priznam da FOREO LUNA 3 bonus poene od mene dobija i zbog svog izgleda – predivne boje jutarnju rutinu čine tako estetičnom, zbog dizajna ovaj uređaj deluje kao da je reč o kupatilskom aksesoaru, dok je njegov oblik savršeno osmišljen da perfektno staje u dlan i prati konture lica. 

Zbog svega navedenog, moj ten izgleda nikad bolje što me jako raduje – kada su mi koža i kosa lepe, nije mi potrebno doslovno ništa drugo da bih se osećala dobro. A kada koža i bez šminke izgleda kao da je “prošla kroz filter” – da li zaista treba da tražim još nešto od života!?

LUNA 3 za normalnu kožu

LUNA 3 za normalnu kožu

And 12 points go to…

Foto: Pexels, Promo / Foreo

Tekst: Promo / Ivana Tomić

Najnovije