Gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga

La Roche-Posay predstavlja noviproizvod za čišćenje kože sklone aknama koji dugotrajno smanjuje nepravilnosti i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Novi Effaclar Micro-piling gelsa efektom mikropilinga pogodan je i za lice i za telo.

Dermatolozi primećuju da je nepridržavanje tretmana jedan od glavnih problema u borbi protiv akni, naročito kada su u pitanju tinejdžeri koji se brzo obeshrabre jer ne žele da čekaju rezultate. Zato je efikasnost proizvoda namenjenih koži sklonoj aknama veoma važna – sprečavanjepogoršanja, odnosno osiguravanje dugotrajnih rezultata nege i smanjenje negativnih učinaka akni na kvalitet života.

Visoka koncentracija aktivnih sastojaka koji deluju poput pilinga

Micro-piling gelza čišćenje sa efektom mikropilinga sadrži najvišu koncentraciju salicilne kiseline (2 odsto) od svih proizvoda linije La Roche-Posay Effaclar. Ovaj aktivni sastojak, zajedno sa lipohidroksilnom kiselinom (LHA), čisti pore od mrtvih ćelija i tako poravnava teksturu kože. Gel takođe sadrži cink, sastojak za čišćenje koji smanjuje lučenje sebuma, kao i glicerin za maksimalnu prijatnost prilikom nanošenja.

Efikasan za kožu leđa i grudi koja je sklona aknama

Izuzetno je teško smanjiti nepravilnosti na telu jer je koža tela pet puta deblja od kože lica. Osim toga, nepravilnosti na telu su nam često nepristupačne, naročito ako se nalaze na leđima.Bubuljice po telu javljaju se kod čak dve trećine osoba sa kožom sklonom aknama. Zahvaljujući visokoj koncentraciji sastojaka za piling, ovaj  gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga deluje kao sredstvo za mikropiling i pruža vidljive rezultate već nakon jednog nanošenja.

Tolerancija testirana na masnoj koži sklonoj aknama

Kao i svaki proizvod kompanije La Roche-Posay, Effaclar gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga testiran je na najosetljivijim tipovima kože, uključujući kožu sklonu aknama, kako bi se osigurala najbolja tolerancija. Njegova formulaje u skladu sa fiziološkom pH-vrednošću kako bi štitio prirodnu barijeru kože.Micro-piling gel za čišćenje lica i tela sa efektom mikropilinga biće dostupan u apotekama od aprila.

 

Najnovije