Šta promeniti u prolećnoj beauty rutini

Iako nam se čini da zima traje večno, proleće nikad ne kasni.

Prolećni dani su pred nama, priroda se budi i menja, i potrebne su nam promene, kako u garderobi tako i u svakodnevnoj beauty rutini.

Zimski meseci su zahtevali posebnu negu i bogatije kreme koju našu kožu štite od hladnoće, vetra i mraza, ali sa prvim toplim danima potrebno je promeniti beauty rutinu kako bi vaša koža ponovo procvetala.

Otkrijmo zajedno korake kojima ćete na proleće obnoviti beauty rutinu.

Izaberite drugu dnevnu kremu

Posle duge i hladne zime, prirodna ulja kože se vraćaju u ravnotežu i zbog toga je potrebno zamenite dnevnu kremu koju ste koristili prethodnih meseci. 

Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Da biste zaštitili svoje lice, obogatite svoju ishranu sa više vitamina C, koji je poznat po svom antioksidativnom delovanju i jača odbranu kože od štetnih faktora. Naravno, kremu sa zaštitnim faktorom takođe ne smemo zaboraviti u ovo doba godine.

 

Više hidratacije

 

Hidratacija je važna ne samo zimi već i u proleće. Da biste popili više vode, možete dodati kriške krastavca, limuna ili nane u bokal vode. Krastavac je jedna od namirnica koja organizmu pruža bogatu hidrataciju, dok je istovremeno poznata po antioksidativnom delovanju, nana je bogata flavonoidima i ima antibakterijska svojstva, dok je limun bogat vitaminom C, bori se protiv slobodnih radikala i doprinosi proizvodnji kolagena.

 

Spa tretman

 

Ako ste tražili izgovor priuštite sebi spa tretman, proleće je pravo vreme. Tretman lica posebno sada nije luksuz, već potreba koju morate zadovoljiti. Dubinsko čišćenje i tretman hidratacije probudiće vašu kožu iz duboke hibernacije.

 

Vežbajte

 

Sunčani prolećni dani nas mame da izađemo iz kuće i vežbamo na otvorenom. Vežbanje doprinosi zdravlju kože, jer povećava mikrocirkulaciju, pomažući tako vitaminima, kiseoniku i mineralima da dođu do svih organa, održava nivo kortizola na niskom nivou, čisti pore, istovremeno pomažući u uklanjanju toksina i bakterija.

 

foto:harpersbazaar.gr

Pročitaj još