Šta sve morate znati o brazilskoj depilaciji

Da li osećate blagu jezu kada pomislite na brazilsku depilaciju? 

Prvo iskustvo depiliranja može biti nezgodno, zbog činjenice da praktično ne znate šta vas očekuje. Bol koji tokom prve depilacije spoznate ostaje vam u sećanju do kraja života.

Brazilska depilacija ne mora biti toliko bolna ukoliko se pravilno pripemite. Naravno, milsimo na kožu prepona koja je jako osetljiva i kojoj je potrebna dodatna briga i nega. Takođe, moramo naglasiti da depilacija nikada neće biti prijatna stvar. To je jednostavno jedan od beauty zadataka, koji mi, „hrabre“ žene, podnosimo zarad lepog izgleda.

Dakle, kako bi vaše buduće brazilske depilacije bile malo manje bolne, odlučili smo da sa vama podelimo vodič, uz pomoću kog će depilacije postati podnošljive i manje bolne. Evo šta treba raditi pre, tokom i posle brazilske depilacije, kako biste imali neverovatno glatku kožu. 

Šta raditi pre depilacije?

Proces pre depilacije je podjednako važan kao briga posle njega, kako biste imali što bolje iskustvo. Otkrivamo nekoliko ključnih koraka: 

Pobrinite se da dlačice budu dovoljno duge 

Vaše dlake moraju biti dovoljno dugačke, poput zrna pirinča na primer. Ukoliko su duže, ne morate ih skraćivati – to će osoba koja vas depilira uraditi ako je potrebno. 

Hidratacija i eksfolijacija

Suva dlaka i suva koža će učiniti da vaše dlake lakše puknu prilikom depiliranja. Kako biste dobili najglađe i najdugotrajnije rezultate, vaša koža i dlačice moraju biti zdravi i hidrirani. Najbolji način pripreme nije brijanje, već rutinska eksfolijacija i hidratacija. Ključ održavanja kože lepom između depilacija, krije se upravo u eksfolijaciji. Dan pre depilacije, uradite piling kako biste uklonili sloj mrtve kože, što će vašu depilaciju učiniti efikasnijom. 

Lekovi protiv bolova

Ako kojim slučajem imate nizak prag bola, pre depilacije popijte lek protiv bolova. Na taj način ćete smanjiti upalu kože i to će vam pomoći sa bolovima. 

Izbegavajte kofein

Nekoliko sati pre depilacije bi trebalo da izbegavate kofein, jer vam može probuditi još više nerava i ubrzati rad srca.

Kreme za utrnulost kože

Nanesite kremu koja deluje kao blagi anestetik. Proizvodi koji sadrže lidokain će vam u ovom slučaju dosta pomoći, jer će vam od njih privremeno utrnuti deo na koji ste ih naneli, što samo po sebi sprečava bol. 

Čašica rakije

Kažu da je rakija lek za mnoge bolesti. Iako ovo nije tačno, jedna čašica pre depilacije će vas opustiti i pomoći će vam da se izborite sa bolom!

Šta raditi tokom depilacije

Opustite se i dišite

Najvažnija stvar tokom depilacije jeste upravo opuštanje. Opustite se koliko god možete i komunicirajte sa osobom koja vas depilira. Slobodno postavljajte pitanja i iznesite svoje želje. 

Šta raditi posle depilacije

Za početak, morate izbegavati vežbanje tog dana. Ne bi trebalo da nosite usku odeću takođe, jer su posle depilacije pore su još otvorene. Odmorite tog dana. 

Nemojte nanositi losione za samopotamnjivanje tog dana

Sačekajte makar jedan da za to ili, ukoliko vam je koža iritirana, sačekajte da se iritacija smiri. Sveže izdepilirani delovi bolje upijaju pigmente, tako da vam boja neće biti ujednačena ako to uradite odmah. 

Ne čupkajte pincetom urasle dlake

Ovo obično donosi više zla nego dobrog. Kada čupkate dlačice pincetom, obično kidate i kožu, što dovodi do stvaranja ožiljaka i hiperpigmentacije. 

Depilirajte se redovno

Redovna depilacija na svake četiri nedelje će vam pomoći, jer ukoliko se depilirate pre ili posle toga, vaše dlačice se mogu pokidati ispod površine kože, što dovodi do urastanja. Između poseta, obavezno radite na hidrataciji kože. Takođe, ne bi trebalo da se depilirate pet dana pre i pet dana posle menstruacije, jer je vaše telo tada veoma osetljivo. 

Izbegavajte preterano toplu ili slanu vodu na dan depilacije

Izbegavajte tople kupke, đakuzi, saune… Hlor iz bazena vam može iziritirati kožu, tako da za posetu bazenu morate sačekati barem tri dana. 

Ne dirajte taj deo tela

Izbegavajte dodirivanje vaše nove kože bez dlačica, jer ćete dodirima zatvoriti pore i preneti bakterije koje se nalaze na vašim rukama. 

Nemojte nositi usku odeću

Lagana i komotna odeća je od velike važnosti nakon depilacije, jer vaša koža mora disati kako bi se oporavila. 

Kada prođe dvadeset četiri časa od depilacije, obavezno radite eksfolijaciju svakog dana. Tražite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu, dok za hidrataciju možete koristiti one sa vitaminom E i alojom.

Da li depilacije postaju manje bolne tokom vremena?

Tačan odogovor na ovo pitanje ne postoji, jer je svako telo drugačije. Depilacija voskom neće biti ista za sve osobe. Nivo bola zavisi koliko od vaše tolerancije, toliko i od načina razmišljanja. 

Kada se depilirate redovno, vaša koža će postati glatka, mekana i blistavija, dok će vaše dlačice biti mekše i slabije. To se može primetiti posle samo dva tretmana. Za par meseci, 40 % vaših dlačica se više neće pojavljivati, što će svakako ceo proces učiniti veoma prijatnijim. 

 australianskinclinics.com.au

Najnovije