Harper's Bazaar Srbija

Super moći koje krije glina za lice

Hidratantne i umirujuće – maske na bazi kozmetičke gline su različite, ali sve imaju jedno zajedničko: prirodni sastav.

Reći ćemo vam nešto više o najefikasnijim domaćim maskama od gline koje će poboljšati stanje vaše kože. Mnogi smatraju da je kozmetička glina pogodna samo za osobe sa masnom kožom, dok se njena lepota krije u tome što podjednako dobro deluje na svim tipovima kože. Upravo zato je mnoge devojke obožavaju i redovno koriste u kučnim ritualima lepote. 

Od boje gline, zavisi i njena upotreba: plava, zelena, crvena, bela, crna – svaka od njih ima jedinstvena svojstva i sposobna je da reši razne probleme sa kožom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lily Aldridge (@lilyaldridge) onMar 16, 2018 at 7:03pm PDT

Maska od bele gline

Izvrsna za masnu, problematičnu i kombinovanu kožu, jer ima moćna svojstva za čišćenje. Takva maska će ukloniti masni sjaj i očistiti pore bez iritacije. Zahvaljujući svom nežnom delovanju, bela glina je pogodna čak i za osetljivu i suvu kožu.

Maska od plave gline

Druga najpopularnija glina posle bele boje. Leži toliko duboko u zemlji da uspeva da bude zasićena ogromnom količinom minerala i elemenata u tragovima koje potom daje koži. Zbog toga je pogodna za lečenje osipa i raznih kožnih lezija.

Maska od crne gline

Ako želite da poboljšate ten, zasitite kožu kiseonikom i uklonite toksine, onda je ova maska samo za vas. Ona dobro čisti pore (međutim, kao što ste verovatno već razumeli, sve glinene maske imaju ovo svojstvo) i izglađuju bore. Zbog svog nežnog delovanja pogodna je čak i za osetljivu i suvu kožu.

Maska od crvene gline

Sadrži ogromnu količinu minerala, dobro čisti kožu i čini je mekšom i elastičnijom. Nakon ove maske primetno ćete poboljšati boju i teksturu lica. Štaviše, često se preporučuje za kožu sa crvenilom, aknama i promenama povezanim sa godinama.

Maska od zelene gline

Upravo ta glina obnavlja hidro-ravnotežu i reguliše proizvodnju sebuma. Pogodna je za sve tipove kože, čak i suvu.

harpersbazaar.com.ua

 

Najnovije