Zelena glina – vaš saveznik za letnju negu lica

U moru preparata za negu, često zaboravljamo na ono što nam je priroda podarila u svom najčistijem obliku. Glina je upravo jedna od tih čudesnih minerala koji se od davnina koristi za negu. Budući da postoji više vrsta gline, pogodna je za različite tipove kože. Njena delotvornost se ogleda u tome što dubinski čisti svaku poru, temeljno eliminiše sve nečistoće, čineći lice preporođenim, na dodir glatkim, zategnutim i blistavo čistim.

Zašto smo se baš sada setili gline i to baš zelene?

Zato što je koža tokom letnjeg perioda posebno izložena različitim negativnim uticajima: sunčevim zracima, više nego inače se znojimo, koža luči više sebuma i često se umivamo, a sve to prilično iritira naše lice. A magija u rešavanju tih problema krije se u zelenoj glini. Reč je o najčistijem mineralu koji nastaje razgradnjom vulkanskih stena. Bogata je kalcijumom, cinkom, magnezijumom, aluminijumom, bakrom i fosforom, a naročito silicijumom, a taj fuzija sastojaka blagotvorno utiče na kožu.

Idealna za problematičnu i mešovitu kožu

Zelena glina ima veliku sposobnost upijanja, ona iz pora dubinski izvlači nečistoće na površinu, zbog čega se smatra moćnim saveznikom u borbi protiv masne kože, sklone bubuljicama. Pored toga, omekšava kožu, tonira i skuplja proširene pore, a dok je skidate ima efekat pilinga.

Kako se koristi i koliko često?                                                            

Pre stavljanja maske od zelene gline, potrebno je da lice operete. Ukoliko imate bubuljice, najbolje je kožu “napariti” kako bi se otvorile pore, pa naneti masku. Ne treba je držati previše dugo, kada se osuši dovoljno je da na licu bude još pet minuta, pa je temeljno isprati mlakom vodom. Preporuka je da se jednom do dva puta nedeljno koristi.

Zelena glina deluje u tri faze

  • Dok je glina još vlažna, koža upija minerelne sastojke iz zelene gline
  • Kad počne da se suši, stimuliše cirkulaciju površinskog sloja u sitnim kapilarima
  • U trenutku kada je potpuno suva, ona izvlači nečistoće, povlači vlagu i višak sebuma

 

Jednostavno je napraviti masku

Najpraktičnije je koristiti glinu u obliku praha. U drvenoj ili staklenoj posudi pomešati je najbolje sa biljnim čajem, kamilicom ili mentom, (da dobijete gustu kašastu masu) i ravnomerno naneti na lice i vrat, izbegavajući područje oko očiju i usta. Za desetak minuta glina će se osušiti, te sačekajte još pet minuta, pa je temeljno isperite mlakom vodom. Ukoliko imate upaljenu kožu i bubuljice, u smesu možete dodati nekoliko kapi ulja lavande i kašiku aloja vere, sastojke koji smanjuju upale i umiruju kožu.

Najnovije