3 aplikacije koje će vam pomoći da ne prekinete sa intervalnim postom

Već nekoliko godina sistem intervalnog posta ostaje jedan od najpopularnijih za ljubitelje zdravog načina života, kao i među nutricionistima.

Ova vrsta ishrane pomaže ne samo da izgubite kilograme bez štete po zdravlje, već takođe ima blagotvoran uticaj na organizam. Ukratko, vaš dan je podeljen u dva segmenta: jedete tokom jednog (obično kraćeg) perioda, dok se uzdržavate od hrane tokom drugog dela dana.

Sistemi su različiti: jednostavniji podrazumevaju pauzu od 14 ili 16 sati i konzumiranje hrane u preostalih 10, odnosno 8 sati. Za “napredne korisnike” postoje sistemi 18: 6 ili 20: 4. Ovde je sve individualno, raspored treba da se bira na osnovu potreba tela. Glavni princip je regularnost, da bi takav sistem funkcionisao, mora se poštovati strogi raspored. Naravno, možete sebi postaviti neograničen broj alarma ili možete instalirati posebnu mobilnu aplikaciju koja će kontrolisati sve za vas.

Otkrivamo vam tri najbolje.

Zero – Post Trucker

Osnovne funkcije su dostupne potpuno besplatno ako se „uključite“ i želite napredniji nivo – pretplata je dostupna na različite vremenske periode: od mesečnog do životnog veka. Zero ne samo da pomaže u praćenju procesa trenutnog posta, već pruža istoriju i statistiku, omogućava postavljanje ciljeva i praćenje dinamike. Pretplatom dobijate pristup ogromnoj količini edukativnog materijala na temu posta i zdravog načina života uopšte.

Aplikacija Simple

Simple poseduje mnogo opsežniji skup funkcija nego Post Trucker. Ovde možete kontrolisati dnevni unos šećera, broj vežbanja i mnoge druge faktore koji direktno utiču na zdravo mršavljenje. Kada se registrujete, aplikaciju zanima ne samo vaša ciljna težina, već i vaš životni stil, prisustvo hroničnih bolesti i iskustvo prošlosti / sadašnjosti sa poremećajima ishrane. Na osnovu unesenih podataka, Simple odabira sistem za post koji je najprikladniji za vas, preporučuje šta treba potražiti. Istina, sve je to putem pretplate (besplatan period traje samo nedelju dana), tako da ne preporučujemo početnicima – postoji rizik da intervalni post jednostavno neće raditi za vas. Ako vam je ta vrsta ishrane poznata i sigurni ste da je nećete napustiti nakon nekog vremena – aplikacija je definitivno vredna vaše pažnje i ulaganja novca.

Simple Fasting

Ova aplikacija je po svojoj funkcionalnosti slična Zero-u i dostupna je na devet jezika. Osnovna podešavanja jednostavnog posta dizajnirana su za sistem internog posta 16: 8, ali u podešavanjima je lako odabrati drugačiji režim koji odgovara vama. U odeljku sa statistikama možete videti istoriju, kao i dinamiku gubitka težine i opšte dobrobiti. Pretplatom je dostupan širok spektar dodatnih funkcija, ali najčešće su osnovne dovoljne.

foto. harpersbazaar.ru

Najnovije