Harper's Bazaar Srbija

8 zdravih navika Blake Lively

Blake izgleda kao savršen primer osobe koja vodi zdrav i srećan život.

Od njenih Gossip Girl dana do pobedničkih red carpet outfita i neodoljive slatkoće od odnosa koji ima sa suprugom Ryan Reynoldsom, teško da postoji osoba koja se barem u nekom trenutku nije pomalo zaljubila u ideju postojanja Blake Lively.

Plavokosa glumica izgleda tako samouvereno i istovremeno prilično kul – što zapravo i večina nas želi da bude, da je praktično definicija osobe koja vodi srećan, zdrav i ispunjen život.

Pa, kako joj to uspeva? Ispostavilo se da Blake ima 8 zdravih navika kojih se rigorozno pridržava.

Ne konzumira alkohol

Blake voli zabave, kao i svi mi, no odabrala je da uživa u istim bez kapi alkohola. „Ne dopada mi se efekat alkohola, ali ne smeta mi da budem deo onih koji ga vole.“

Nikada ne preskače doručak

Kažu da je doručak najbitniji obrok u danu, i čini se da Blake ne može više da se složi sa ovom konstatacijom. Njen trener Don Saladino otkrio je da se glumičin doručak obično sastoji iz jaja kuvanih u kokosovom ulju i ponekog povrća. Takođe je ukazao na bitnost da se dan započne proteinima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Započinje dan dobrom hidratacijom

Njen trener, takođe je otkrio da Blake dan započinje velikom čašom vode. Nakon dehidratacije tela koja se dešava dok spavamo, čaša vode izjutra je najbolja stvar koju možete da uradite za sebe.

Vežbanje joj je prioritet

Blake trenira 4 do 5 dana u nedelji. Iako se režim njenog treninga menja s godinama, kontinuitet je ključan – bez ozbira na ostale obaveze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Jede balansirano (i nikada ne broji kalorije)

Glumičina ishrana bazira se na zdravoj dijeti, koja uključuje proteine, voće i povrće, krompir, zdrave masti poput avokada, kokosovog ulja i organskog putera.

Ume da se opusti

Kada skrolujemo po njenom instagramu, vidimo da je glumičin profil kombinacija fantastičnih odevnih kombinacija, porodičnih trenutaka, zabave s prijateljima ali i ukusnih kuvanih delicija. Blake gaji strast prema spremanju kolača i drugih slatkiša, te pored zdrave hrane ostavlja prostora i za zabavu. U pitanju je pravilo: 80% zdrave ishrane i 20% čistog zadovoljstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Ne ulaže previše u proizvode za negu lica

Blake smatra da ne mora sve što je skupo da bude i dobro za vašu kožu. Glumica je otkrila da su njeni proizvodi za negu lica jednostavni i pristupačni.

Svesna je da savršena rutina u vežbanju ne postoji

Mama toje dece, sa veoma zauzetim rasporedom i čestim poslovnim putovanjima impresivno uspeva da u danu odradi i svoj trening. No ponekada nije u stanju da isprati raspored vežbi za taj dan ali svesna je i da je to sasvim uredu. Tada treninzi sa punim pravom traju po 20ak minuta, ali, kako njen trener tvrdi, bitan je kontinuitet.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije