Namirnice koje utiču na stvaranje celulita

Često se dešava da, uprkos redovnom vežbanju i naizgled zdravoj hrani, omražena „kora pomorandže“ i dalje ne želi da nestane sa našeg tela.

Naučnici, lekari i žene iz celog sveta postavljaju isto pitanje: zašto se javlja celulit i šta učiniti da ga izbegnemo?

Prema dostupnim podacima, pojava „pomorandžine kore“ uvek je kombinacija nekoliko faktora: genetske predispozicije, poremećaja cirkulacije u telesnim tkivima, promena hormonalnog nivoa, neuhranjenosti, pasivnog načina života i mnogih drugih.

Istovremeno, kada su u pitanju načini da se otarasite celulita, ženama ne nedostaje saveta. Industrija lepote nudi im kozmetiku i ishranu sa svojstvima „sagorevanja masti“, fitnes, masaže, salone i plastičnu hirurgiju.

Ako redovno vežbate i ne zanemarujete postupke limfne drenaže, a celulit je i dalje na mestu, najverovatnije je problem u ishrani.

Saznajte koja hrana pogoršava izgled kože i pogoršava vaše probleme – ponekad je dovoljno nekoliko namirnica isključiti iz ishrane, kako bi omraženi celulit postao gotovo nevidljiv. 

Zbog toga koraci ka novom „ja“ uvek počinju sa zdravom ishranom i pravilno formulisanom ishranom. Koje namirnice izazivaju celulit pogledajte u galeriji! 

foto:pixabay/instagram

Najnovije