Želite da jedete zdravo? Poslušajte britansku kraljicu!

Elizabeta Druga neće pojesti ni komadić voća ili povrća koje nije sezonsko. Samo jednu namirnicu jede tokom cele godine, a od nje je čak postala i “zavisnica”  

Volite li prolećnu salatu ili jagode usred zime? Ili biste radije pojeli jabuku i krušku u leto, iako znate da je jesen njihovo vreme? Zahvaljujući supermarketima, u današnje vreme možete napraviti voćnu salatu kakvu želite ili neko povrtno jelo bez obzira što sastojcima “nije sezona”. Vi možda, ali britanska kraljica to nikada neće učiniti. Bez obzira na činjenicu da su joj na raspolaganju vrhunski kuvari, koji mogu da joj posluže sve što joj padne na pamet, Elizabeta Druga oduvek jede samo hranu koja se može pronaći u tekućem godišnjem dobu, pišu britanski mediji. Osim toga, ona nikad ne bi stavila u usta ni komadić GMO voća, otkriva bivši šef kraljevske kuhinje Darren McGrady u intervjuu za Recipes Plus. To važi i za jagode, iako su joj omiljeno voće.   

– Možete svakog dana slati jagode kraljici tokom letnjeg odmora u Balmoralu i ona neće reći ni reč. Ali, pokušate li da uključite jagode u jelovnik u januaru, odmah će preći sve granice i poslati vam poruku da se ne usudite da joj ikada više pošaljete GMO jagode. Ona jede isključivo sezonske proizvode – kaže kuvar koji je za britansku krunu radio 15 godina.

Ipak, postoji jedna namirnica koje se ona neće odreći tokom cele godine. To je čokolada. Štaviše, McGrady kaže da je Elizabeta Druga “čokoholičarka”. U intervjuu za HELLO!, chef je rekao da se kraljici ponudi nekoliko jelovnika, i ona uvek izabere onaj koji sadrži jela sa čokoladom.

– Postojala je knjiga jelovnika, uvezana u crvenu kožu, i svi jelovnici su tu bili sabrani. Chefovi izaberu jelovnike i ona precrta one koje ne želi – naveo je McGrady. Njeno Veličanstvo najradije uživa u čokoladnim tartufima Pink Champagne od Charbonnel & Walker. Kutija tih čokoladnih bombona se u Harrodsu može nabaviti za svega 15 dolara. 

Najnovije