Amsterdam ima najneobičnije prihvatilište za mačke na svetu

Nalazi se na vodi, a životinje se uopšte ne plaše.

Amsterdam ima jedinu plutajuću kuću za mačke na svetu: ovo prihvatilište postoji od 1968. godine. Uprkos činjenici da mačke obično mrze vodu, ove životinje uspele su da zavole svoj dom. Sada ima oko 50 mačaka koje povremeno žive u plutajućem skloništu, a 14 od njih su stalni stanari.

Kada je jednom prilikom otkrila porodicu mačaka u blizini svoje kuće i odlučila da ih povede sa sobom, Henrietta van Velde nije mislila da će postati osnivač takvog neobičnog dobrotvornog poduhvata. Nedugo potom, postepeno su i drugi ljudi počeli da dovode mačke koje su pronađene na ulici. Tako je Henrietta odlučila da otvori ovaj neobičan azil. Njena kuća nalazila se u blizini kanala i kupila je prostor koji je potpuno preuredila za potrebe životinja. Svi kućni ljubimci u skloništu mogu se usvojiti, ali da biste postali vlasnik mačke morate proći strogu kontrolu od strane Henriette i dokazati svoju želju da životinji omogućite bolji život.

„Većina mačaka mrzi vodu. Ali naše mačke vole život na vodi. Na kraju, noge su im suve od 1968. godine”, kaže se u opisu stranice Catboat. Zbog koronavirusa sklonište je zatvoreno za posete, ali planirano je otvaranje 1. juna.

foto/bazaar.ru

Najnovije