5 boja u enterijeru koje će biti hit u 2022. (I kako da ih implementirate u svoj dom)

Približavamo se 2022. godini, a to znači da je uveliko nastupio period raznih predviđanja. Makar onoga što možemo da predvidimo…

Uglavnom, jedno od omiljenih, ako izuzmemo modne i beauty trendove, jeste ono koje se tiče enterijera i boja koje će biti hit u narednom periodu. Na listi koju su sastavili stručnjaci u ovoj oblasti nalazi se nekoliko ključnih nijansi kojima je zajedničko jedno – da probude optimizam i nadu za budućnost, iz kojih će proisteći sveopšte blagostanje.

Previše optimistično ili ne, ostaje da vidimo, ali ništa nas ne košta da pokušamo da unapredimo svoju rutinu nekolicinom pravih boja. 

A, s obzirom na to da različite boje različito utiču na različite ljude, na listi trendi boja u 2022. nalaze se kako umirujuće, neutralne nijanse, tako i one vesele i optimistične – samo je potrebno pronaći onu koja se najbolje uklapa u vaš stil i ukus.

Pročitajte još: Pitali smo eksperte – ovo su trenutno najveći trendovi u uređenju enterijera

Žuta

U 2022. definitivno bi trebalo da budemo smeliji u odabiru boja, zato ovu listu i započinjemo sjajnom, žutom. Konkretno, nijansa koju treba da potražite jeste Babouche – reč je o nijansi inspirisanoj Marokom koja će u vaš dom uneti dozu egzotike i razigranosti. S obzirom na to da je žuta upadljiva, držite se svedenih linija, bez previše eksperimentisanja u dizajnu, a ova boja na zidovima je odlična za velike, prostrane sobe. Osim toga, odgovarajuć je izbor za prostorije u kojima nema dovoljno dnevnog svetla. 

Bela

Zagasito bela nije “sterilna” kao čisto bela, ali je jednako elegantna i prefinjena. Budi neobičan ali umirujuć osećaj nostalgije i navodi na uživanje i sanjarenje. Bez obzira na to u kojoj prostoriji ćete je upotrebiti, dozvolite sebi da se poigrate i uparite je sa kontrastnim bojama, umetničkim delima ili detaljima. 

Plava

Plava lako može da postane nova siva, naročito ukoliko se odlučite za nijansu koja zapravo objedinjuje ove dve. Prirodno je da ćemo u 2022. i dalje težiti slobodi, begu, prirodi, bezbrižnosti, da ćemo želeti da nekako nadomestimo mir u doba globalne pandemije, a upravo ovakvi tonovi su kao stvoreni za to. U spavaćoj, dnevnoj sobi ili pak kupatilu – ne možete pogrešiti!

Zelena

Zelena je još jedna nijansa koju logično biramo, takođe zbog potrebe da u svoj dom unesemo dodir prirode koja nam je preko potrebna. Iako se sada mnogo slobodnije krećemo, i dalje nam je potreban mir gde god se nalazimo. Bez obzira na to što u svom domu možda već imate gomilu biljaka, nemojte odustajati od ove otmene, raskošne nijanse!

Crvena

Bogata je, topla i zapravo tako… Prija! Ovakva duboka nijansa crvene savršeno se slaže uz drvo u bilo kojoj varijanti i detalje u boji starog zlata kako biste postigli onaj divni, rustični efekat. Dobra ideja je i da se držite monohromatskog stila, te ukombinujete više različitih nijansi crvene. 

Foto: Shutterstock

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije