Portonovi
Lifestyle / Gastronomija

Chic organsko vino koje pravi Cameron Diaz

Nakon glume, Cameron se bavi preduzetništvom i "kida" u tome.

Nakon što je napustila Holivud, Cameron Diaz mir je pronašla u vinogradu. Nekadašnja glumica zajedno sa drugaricom, preduzetnicom Katherine Power (ko-osnivačicom brenda Who What Wear), proizvodi vina, a sada je spremna za korak dalje – lansira šik, organska vina u konzervi.

Nakon dugog dana na poslu, kada dođete kući i rešite da se opustite uz flašu vina ili izađete na večeru sa prijateljima pa naručite neko fensi piće – da li ste ikad okrenuli flašu da pogledate sastojke, pita Cameron i objašnjava otkud joj ideja za organska vina i potreba da ih spakuje u konzervu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Sedele smo i pričale o tome kako bi trebalo da budemo svesnije onoga što unosimo u svoje telo, a onda smo pogledale šta piše na etiketi vina koje smo pile. Na njoj nije bilo informacija o nutritivnim vrednostima. I tada smo shvatile da kupujemo organske namirnice u radnji, stavljamo clean kozmetiku na svoje lice i pazarimo isključivo netoksične proizvode za domaćinstvo, a kad je vino u pitanju znamo samo to da se pravi od grožđa, priča Cameron.

Vođenje željom da prave transparentnije proizvode, rešile su da na etikutu svojih Avaline vina napišu od kakvog je grožđa napravljeno. S obzirom na to da ništa nisu znale o organskim vinima, odletele su u Evropu da bi se srele sa grupom farmera i vinara koji su specijalizovani za vina kakva su i  njih zanimala.

– Poželele smo da naše belo vino bude svetlo, lagano, suvo, a pomalo mineralno, pa smo otišle u Španiju. Želele smo da napravimo klasični francuski roze, pa smo se zaputile i u Francusku, gde smo u Provansi pronašle porodicu koja je kreirala roze za nas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Nakon što su vina naručile u Evropi, Cameron i prijateljica vratile su se u Los Anđeles da rade na dizajnu boce i marketinškoj strategiji – znale su tačno kako žele da im izgledaju flaše i kojoj se publici obraćaju.

– Stvarno smo napravile vino za konzumente kao što smo nas dve, po našim standardima, rekla je Cameron.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Sa vinom su debitovale 2020, u jeku kovid pandemije, danas, dve godine kasnije – njihovo vino prodaje se na više od pet hiljada mesta širom sveta. Sada je došao korak za nešto novo – njihovo roze vino debitovaće u konzervi.

– To je čisto Avaline vino, u šik slatkom pakovanju, kaže ona i dodaje da je vino u konzervi krajnje ekonomično – kad znate da nećete da popijete celu flašu, samo naručite konzervu ili kad krenete negde sa prijateljicama – ponesete kozervu i svaka od vas dve popiće po čašu vina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Ako želite da probate Cameronino vino, Avaline konzerve od juče možete da naručite online. A ako se pitate zašto je glumica otišla u preduzetničke vode umesto da glum ii svojim talentom uveseljava ljude širom planete, odgovor je ponudila ona sama.

– Ovo mi je došlo tako prirodno, toliko se radujem ovom poslu, osvežio me je. Vino je neizostavno na proslavama, na druženju sa prijateljima – uvek me je uveseljavalo i sad me veseli da imam svoje, rekla je i dodala da ovaj posao za nju simbolizuje novi početak i novu budućnost: Više ne pravim fimove i moj život je danas totalno drugačiji. Mnogo manje putujem, više spavam i moja koža izgleda bolje jer nisam konstantno sa šminkom na licu. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Instagram 

Pročitajte još