Harper's Bazaar Srbija

HOROSKOP za SEPTEMBAR

Retrogradnost može biti samo termin, ako vi tako odlučite.

OVAN

Septembar će za većinu Ovnova započeti u dobrom raspoloženju. Odličan je period za sve što ima veze sa učenjem i komunikacijom, kursevima i putovanjima. Imaćete novoprobuđenu žeđ za znanjem koju će samo predano učenje moći da zadovolji. Bićete u stanju jasno i precizno da izrazite ono što želite i nemojte se iznenaditi ako saznate da ste nekome u ovom periodu postali uzor ili inspiracija.

Polovinom meseca vaš fokus će prvenstveno biti na poslu i karijeri. Povoljan je period da se pozabavite eksperimentisanjem i vidite šta je ono što vam može dati najbolje rezultate. Inovacije su takođe podržane, posebno ako imate priliku da deo posla automatizujete ili uvedete neku vrstu moderne tehnologije.

Uprkos dobrim aspektima nemojte očekivati da će sve ići potpuno glatko. Očekuje vas nezgodan razvoj događaja koji se može preneti i na naredne mesece. Ovo je period kada su vrlo moguće obmane ili pogrešne procene, a vrlo je moguće i da će neko namerno želeti da vas navede na pogrešan tok razmišljanja. Na momente se možete osetiti prilično zbunjeno i u ovim trenutcima je od izuzetne važnosti da ostanete pribrani i ne donosite prerano zaključke ili odluke.

Na privatnom planu poslednji dani septembra su izuzetno povoljni za nove početke. Možete očekivati malo sreće i pozitivan razvoj događaja, posebno kada je odnos sa partnerom ili voljenom osobom u pitanju. Uz malo volje i truda osetićete dah svežine u odnosu sa jednom osobom, kao i mogućnost jednog putovanja.

BIK

Prve nedelje septembra vaš fokus će se sa pitanja porodice i doma prebaciti na temu razmišljanja o tome kako da na praktičan način razvijete svoju kreativnost i predstavite svoje ideje. Ovo je period kada će vam biti stalo kako vas drugi vide i kakve rezultate ostvarujete. Svaka kritika na vaš račun može imati negativne posledice u vidu lošeg raspoloženja i zato je bitno da pokušate da sačuvate objektivnost i ne preterujete sa samokritikom. Nastavićete da ulažete veliku količinu energije na planiranje razvoja svog društvenog života i ovo je tema koja će obeležiti veći deo meseca.

Na privatnom planu u proteklom periodu postavljalo se pitanje finansija i ovo je tema o kojoj ste više puta razgovarali sa partnerom ili bliskom osobom. Nemojte se po svaku cenu držati svojih uverenja i razmotrite mogućnost kompromisa, posebno ako će to doneti dugoročni boljitak za obe strane.

Sledećih nekoliko meseci finansijska situacija može biti nestabilna i bitno je da povedete računa o svojim prihodima i rashodima. Ovo naravno ne znači da vas nužno očekuju finansijski problemi, već je potrebno samo da imate malo više finansijske discipline i napravite dobar plan. Setite se da ne morate uvek sve da radite sami i da je partner više nego voljan da vam pomogne.

Krajem meseca bliska osoba sa vama može podeliti određenu informaciju koja će direktno uticati na to kako gledate na jednog od svojih prijatelja. Dobro proverite sve informacije pre nego što donesete konačnu odluku, kako se kasnije ne biste pokajali.

BLIZANCI

Sam početak meseca je odličan period za sve što ima veze sa vašim ljubavnim i društvenim odnosima. Stalno ćete biti u pokretu i voljni da budete u raznovrsnom društvu, upoznajete nove ljude i idete na nova mesta. Kako mesec bude odmicao fokus će se polako prebacivati na polje porodice i ovde ćete morati da se pozabavite nekim nedovršenim temama. Odnos sa jednom bliskom osobom može imati ozbiljnog uticaja i na vaš posao i karijeru.

Polovinom meseca imaćete osećaj kao da pokušavate da uhvatite nešto što vam stalno izmiče iz ruku. U stvari ovo je momenat kada započinje period koji će potrajati više meseci i u kom će vam biti prilično teško da ostvarite konkretnie rezultate u bilo čemu. Učićete na sopstvenim greškama i ovo vremenom može postati pomalo zamorno, ali iskustvo koje ćete na ovaj način steći biće nezamenljivo. Cela situacija u kojoj ćete se naći će verovatno biti posledica okolnosti na koje nećete moći mnogo da utičete, ali će se vidno odraziti i na vaš poslovni i privatni život. Ako prihvatite ovo filozofski i ako vam postizanje konkretnih rezultata nije glavni cilj, ovaj period može da vam bude izuzetno koristan, pa čak i prijatan.

Polednjih dana meseca doći će do novog razvoja događaja kada je u pitanju polje ljubavi. Odluka koju u ovom periodu donesete može imati dalekosežne posledice za vaš društveni život. Povoljan je momenat da se ponovo povežete sa nekim ko vam može biti od pomoći, ili kome možda vi možete da pomognete.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Foto: Pexels

Najnovije