Koje serije najviše vole članovi britanske krune?

Neke odgovore bismo očekivali, drugi su nas iznenadili.

Malo ko ne posegne za daljinskim upravljačem nakon dana punog obaveza, pa bi se verovalo da su i članovi britanske kraljevske porodice među njima. Da nakon napornog rokovnika, uveče imaju snage samo za večeru i nekoliko stranica dobre knjige pred spavanje. Međutim, nije baš tako. Oni ne samo što redovno prate igrane serije i TV emisije, nego, baš kao i njihovi podanici, pokušavaju unapred da otkriju šta će se dogoditi u narednim sezonama. Naravno, i među kraljevskom porodicom ima onih koji prednost radije daju drugim sadržajima – informativni program, dokumentarci ili rijaliti. Jasno, i oni su ljudi.

Kraljica Elizabeta Druga je birala klasičniji program. Nedelju veče je često provodila gledajući Dauntonsku opatiju, a posebno ju je zabavljalo da traži greške u seriji, budući da je dobro upoznata s dvorcem Hajkler. Takođe, pričalo se da je volela da gleda planetarno popularnu seriju “Kruna” koja je snimljena prema njenom životu.

Njeni unuci Hari i Vilijam veliki su obožavaoci naučne fantastike. Poznato je da toliko vole “Zvezdane ratove” da su jednom posetili i set, koji ih je oduševio. Dali su im i da isprobaju nekoliko kostima Storm Trupera. Princ Vilijam voli i druge, savremene serije. Posebno mu se sviđa “Ubiti Iv”, pa je upoznao i neke od glumaca i članova ekipe sa snimanja. Producentkinji serije Sali Vudvord Džent se poverio kako mu se sviđaju glavne junakinje i njihov smisao za humor.

Očigledno je sve pogledao. Nismo ga testirali, ali komentarisao je kraj druge sezone. Znači, barem je pogledao zadnje tri minute zadnje epizode! Rekao je da mu se sviđa. Govorio je o crnom humoru serije, o Džodi i Sandri, kako su obe neverovatne. I govorio je o humoru koji možete dobiti kroz kostime, a to je ono u čemu je Fibi de Gaj tako snalažljiva – rekla je producentkinja “Ubiti Iv”.

Princ sa svojom suprugom Kejt Midlton deli istu strast, prema zabavnoj plesnoj emisiji Strictly Come Dancing, koja se može povezati s popularnom franšizom Ples sa zvezdama. Takođe, oboje su veliki fanovi serije Igra prestola, pa je Vilijam jednom prilikom molio za spojlere. Oboje gledaju i tinejdžersku seriju One Tree Hill.

Megan i Hari takođe vole serije, i to tako što najpre naruče omiljenu hranu. Jednu uobičajenu večer u njihovom domu, Hari je opisao ovako: “Meg bi skuvala nešto ili bismo naručili hranu, otišli na sprat, seli u krevet, uključili TV, pogledati neki Jeopardy, možda i malo Netfliksa” izjavio je princ, ne otkrivajući koje su im serije omiljene.

Tekst: M. Đorđević

Foto: Profimedia

Najnovije