Harper's Bazaar Srbija

Mesečni horoskop za decembar

Šta nam zvezde poručuju poslednjeg meseca u godini?

OVAN

Ovnovi će tokom većeg dela decembra razmišljati o nekim nezavršenim poslovima i prošlosti. Ovo je idealan period da se malo ozbiljnije pozabavite nekim odnosima ili stvarima za koje možda smatrate da su ostali nedorečeni. Fokusirajte se na kvalitetnu komunikaciju i učenje, ali nemojte započinjati novi projekat dok niste u potpunosti sigurni da ste završili sa starim. Ukazaće vam se prilika da se vratite na nešto što vam je poznato i nešto na tom polju značajno unapredite.

Tokom većeg dela meseca značajan akcenat će biti na komunikaciji. Ovo se može odnositi i na partnera i na odnos sa nekim od koga nešto trenutno učite, ili možda sa nekim ko od vas nešto uči. Moguće je da ćete postati deo nekog projekta koji zahteva kontakt sa osobom iz inostranstva. Odličan je momenat da osvežite kontakte sa ljudima i organizacijama koje imaju volju i mogućnost da vas podrže u onome što radite.

Na ljubavnom planu može doći do razmirica i nesporazuma, jer voljena osoba ima stav koji se direktno suprotstavlja vašem. Ovo može dovesti do udaljenosti, prividne ili doslovne.

Decembar ima potencijal da vam donese mnogo toga novog i sasvim je sigurno da vam neće biti dosadno. Ukazaće vam se prilike da proširite svoje vidike, prvenstveno kroz kontakt sa inostranstvom i neka kulturna dešavanja. Kraj meseca i godine će u vašem životu označiti i kraj jednog perioda koji je potrajao više meseci. Sada je vreme da se okrenete nekim novim stvarima.

BIK

Sam početak decembra će vam jasno staviti do znanja da je ovo bitan period kada su u pitanju ljubav i odnos sa partnerom. Ako ste trenutno sami vrlo je verovatno da će se jedna bitna osoba vratiti u vaš život. Bikovi koji su u vezi će imati priliku da rade na rešavanju nekih nesuglasica sa partnerom, prvenstveno kada su u pitanju drugačiji pogledi na život i materijalne stvari. Koliko god možda u ovom periodu bili u iskušenju da pomažete drugima materijalno pokušajte da se uzdržite od toga, jer ovo nije dobar period da budete suviše darežljivi kada je novac u pitanju.

Početak meseca je dobar period i za napredovanje u karijeri. Ako pružite inicijativu možete očekivati podršku i pomoć od nadređenog, ili organizacije kojoj pripadate. Znajte da su vaše mišljenje i doprinos cenjeni, a ono što imate da ponudite adekvatno vrednovano. Iskoristite ovaj period da maksimalo učvrstite svoje finansije i generalno materijalni položaj, jer sledeća godina može sa sobom doneti određene promene i ozbiljne izazove kada su u pitanju posao i karijera.

Kraj meseca vam može doneti neočekivano putovanje. Ovo je period kada ćete uspeti da ponovo pronađete zajednički jezik sa osobom koja vam je bitna u životu i kada ćete jedno drugom ponovo biti nezamenljiva podrška. Idealno je vreme da napravite nove planove kada su u pitanju dodatno obrazovanje u oblasti posla, kao i učenje generalno. Do kraja meseca i godine bićete spremni da odbacite stvari koje vas više ne interesuju i posvetite se razvoju karijere.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni i godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Foto: Pexels

Najnovije