Harper's Bazaar Srbija

Mesečni horoskop za FEBRUAR 2022.

OVAN

Februar je mesec u kom će vam mnogi pozavideti na energiji i volji koju uspešno usmeravate ka realizaciji svog poslovnog plana. Početak meseca vraća vas ka nekim planovima koje ste morali da odložite i ostavite po strani dok ne sakupite dodatne informacije, koje vam sada dolaze u susret. Sa saradnicima i kolegama možete u ovom periodu uspostaviti odličan odnos, dok je poštovanje nešto što će se podrazumevati. Ako ste među Ovnovima koji planiraju početak novog posla, podršku neba imate, ali morate znati da nisu sve varijante poslovanja podržane. Ovo će se najviše odnositi na udruživanje sa prijateljima, gde je mudro sačekati i ispitati celokupni plan do tančina, dok je izuzetno bitno obratiti pažnju na to čemu svaka strana teži i u kojim elementima dolazi do razilaženja vizije. Pojedini Ovnovi promeniće način poslovanja koji je po nekim standardima već i prevaziđen, zato je savršen trenutak da pustite sve što vas na neki način koči i blokira na putu ekspanzije.

Komunikaciju i bolje razumevanje unutar porodice možete očekivati već na početku meseca, kada ćete moći da pronađete zajednički jezik na mnogim poljima. Sredina februara podsetiće vas na ono što je suštinski bitno za vas, kada će imperativ biti na onome što vas zaista čini srećnim. Forsiranje uspeha na polju karijere vas možda neće usrećiti koliko bi to mogle stvari koje bude u vama zadovoljstvo i strast. 

Društveni život postaje vidno bogatiji, a u spletu okolnosti kroz najrazličitija poznanstva možete profitirati na više različitih životnih sfera. Spajanje ljubavi i zadovoljstva može biti krajnje lepo i plodonosno iskustvo. Ako pripadate srećno zaljubljenim Ovnovima, setite se da bliskost pokažete partneru na više različitih načina.

BIK

Februar je mesec u kom s pravom možete očekivati veliki pomak na mnogim životnim poljima. Možda ste već doneli neke važne odluke koje se tiču karijere, a možda ste još uvek među onima koji su neodlučni po tom pitanju. Kako god bilo, važno je da izbore napravite sami i da uticaje i dobronamerne savete drugih ostavite po strani. Ovo životno polje zahteva od vas više strpljenja i pripreme za akciju, a planove bi valjalo preispitati i po više puta dok se ne osetite stabilno i spremno da napravite prvi korak. Ponude koje dobijate mogu imati mnogo mana, ali je pitanje i koliko ste vi objektivni kada je reč o ulasku u neki novi poduhvat. Otvorite se za nove mogućnosti koje vam se nude, ali pre bilo kakvog odgovora i zaključka istražite tržište na koje želite svoje kvalitete da plasirate. U poslovnom okruženju borba za prevlast ne postoji, a vi ste prećutno izabrani lider kome je pravedno dodeljena nova titula. Vaša kompetencija na poslu neće umanjiti mogućnost ulaska u sukob sa nadređenima, a od vas će umnogome zavisiti način na koji će se ta drama završiti.

Ovog meseca najveći deo predstavnika ovog znaka biće u potrazi za novim iskustvima i izazovima, a sve to u cilju pronalaženja svoje autentičnosti i svoje istine. Na ovom putu usputne stanice jesu one koje će vam pružiti zadovoljstva na mnogim nivoima, bilo da su one kratkotrajnog veka, ili pak dugoročnije prirode. Želja za putovanjem i učenjem novih veština je strast koja vas vodi ka širenju vidika, a reći „ne“ takvim porivima bilo bi pogrešno. Saučesnika, odnosno saputnika za sve vaše putešestvije neće biti teško pronaći. 

Bikovi koji se nalaze u emotivnom odnosu moći će konačno da definišu svoja osećanja prema partneru, a sklad je ono ka čemu će obe strane ići. Buđenje nove energije na polju ljubavi osetiće i Bikovi koji svoje srce vešto skrivaju od udvarača. Potencijalni partner je već u vašem okruženju, a izazov je nešto čemu teško možete odoleti u ovom periodu.

BLIZANCI

Prvih dana februara bilo bi mudro da se još jednom osvrnete iza sebe i da tako sebi date priliku da još jednom procesuirate svoje težnje i želje na poslovnom planu, u cilju pronalaženja najboljeg puta do željenog cilja. Strpite se do 4. februara sa donošenjem bitnih poslovnih odluka ili potpisivanjem novih ugovornih obaveza. Poslovni planovi se već krajem prve nedelje meseca izoštravaju, a vaša aktivnost postaje sve intenzivnija. Bitno je da nivo angažovanja određujete vi, ali i da se pridržavate onoga što ste sami sebi obećali. Obratite pažnju na prihode i rashode tekućeg meseca, a pametno bi bilo napraviti finansijski plan za ovaj mesec, ili čak za celu tekuću godinu. Budite obazrivi sa novcem, jer možete mnogo brže trošiti svoje novčane resurse nego što zarađujete trenutno.

Morate odlučiti na kom planu i koliko želite da se ravijate i obrazujete. Novi ciljevi zahtevaće od vas nova znanja, a samo profesionalno usavršavanje vam može doneti i mogućnost da bolje naplatite sve ono što ste do sada postigli. Upišite neki kurs ili počnite sa učenjem nečega što bi vam moglo biti korisno u budućnosti.

Prilika za putovanje ili čak više njih je izvesna za najveći deo pripadnika ovog znaka i to u dvoje. No, pre nego što pozovete partnera u ovakvu avanturu, budite sigurni da ste rešili sve razmirice i da potencijalni talas krize sredinom meseca neće uticati na vaš odnos. Zauzeti Blizanci u ovom periodu mogu drastično poboljšati svoju vezu sa partnerom, dok parovi koji su nesuglasice stavili pod tepih mogu očekivati podizanje prašine koja proizilazi iz potrebe za okončanjem spora.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Najnovije