Harper's Bazaar Srbija

Mesečni horoskop za januar: Šta su vam spremile zvezde za početak godine

Astro prognoza za naredni period.

OVAN

U prvoj polovini januara mnogi Ovnovi mogu imati osećaj da se ne dešava mnogo toga i da počinju da tapkaju u mestu. Ovo najverovatnije uopšte nije slučaj, već je osećaj koji imate posledica urađenog posla u proteklom periodu. Izvesno je da ste razrešili neke probleme i na privatnom i na poslovnom planu i iznenadno odsustvo drame u vašem životu može u isto vreme doneti veliki osećaj olakšanja, ali i neočekivane praznine. Sa većinom praznika iza vas ovo je idealan momenat da napravite predah i razmislite na koji način želite dalje da nastavite. Ovo se prvenstveno odnosi na projekte koji su vezani za obrazovanje, kao i na odnos sa rođacima ili nekim iz neposrednog okruženja.

U proteklom periodu ste bili udaljeni od jedne bliske osobe, ili fizički ili emotivno, i sada će vam se ukazati pogodna prilika da ponovo ostvarite malo bliskiji odnos. Ovo je generalno govoreći dobar period za saradnju sa ljudima koji razmišljaju slično kao vi, kao i za uvođenje određenih promena na polju porodice ili karijere. Iako aspekti na ovom planu jesu povoljni očekujte da će biti potrebno da uložite dodatni napor i vreme, ali trud će vam se na kraju isplatiti.

U drugoj polovini meseca biće vam mnogo jasnije gde tačno stojite i kako želite dalje da nastavite. Ukazaće vam se neke nove prilike da ostvarite kontakt sa jednom osobom iz inostranstva, kao i da nastavite sa nekim planovima koje ste započeli prošle godine i tada niste stigli da ih završite. Raspoloženje i samopouzdanje će biti na visokom nivou, pa iskoristite to da zadobijete nove saveznike i podršku.

BIK

Period oko praznika i Nove godine je za većinu Bikova bio prilično intenzivan. Početak januara ćete dočekati uz osećanje odlučnosti da neke bitne stvari drastično promenite na bolje u svom životu. Ovo se neće odnositi samo na vaš odnos prema obavezama i poslu, već i na neka lična ubeđenja koja odavno niste revidirali. Nastavak rada posle praznika će obeležiti novi entuzijazam i želja da proširite svoj poslovni krug i ostvarite nove kontakte. Prvi deo meseca je idealno vreme i za partnerstvo, posebno kada su u pitanju finansije.

Polovinom januara će započeti period koji će za vas verovatno potrajati nekoliko meseci i u kom ćete se mnogo bolje upoznati sa grupom ljudi ili organizacijom od koje možda na neki način makar delom zavisite. Ako ste razmišljali o promeni radnog okruženja, ili drastičnijem koraku kao što je promena karijere, sada je vreme da počnete da se za to ozbiljno pripremate.

U drugoj polovini meseca počeće da vam se otvaraju nove poslovne mogućnosti i ovo vam može doneti mnoštvo novih i prilično ozbiljnih obaveza. Mnogi pripadnici ovog znaka se u ovom periodu mogu osetiti kao da je potrebno da unaprede svoje znanje na određenom polju. Ako se u ovome pronalazite znajte da je idealan momenat da se pozabavite i ovim aspektom svog života.

Poslednji dani januara će vam doneti promenu perspektive ili okruženja koja će pomeriti vaš fokus sa polja karijere na polje međuljudskih odnosa. Iako su vaše akcije motivisane dobrim namerama, znajte da neko iz okruženja može zloupotrebiti vaš trud ako ne budete dovoljno pažljivi.

BLIZANCI

Nakon nekoliko prilično burnih dana oko Nove godine januar će mnogim Blizancima doneti neke sasvim nove izazove. Sve što u ovom periodu budete radili biće obeleženo snažnim emocijama, prvenstveno kada je u pitanju odnos sa najbližima. U odnosu sa partnerom može se pojaviti osećanje neizvesnosti i nesigurnosti, što verovatno potiče iz trenutne materijalne situacije za koju smatrate da može biti mnogo bolja.

Iako vam na momente može delovati kao da stvari ne stoje baš sjajno, ovo je u stvari odličan period za introspekciju. Imaćete priliku da se mentalno vratite u prošlost i dođete do uzroka koji direktno utiču na neke vaše vrlo bitne životne stavove. U celom procesu možete mnogo toga novog naučiti o sebi, nakon čega ćete se osetiti osnaženo i osveženo.

Nemojte se začuditi ako ovaj vaš unutrašnji put sa sobom donese i nekoliko iznenađenja. Vrlo lako možete otkriti da imate afinitet prema učenju nečeg što je na samoj granici sa onim što je naučno prihvatljivo i na vama je da odlučite koliko daleko želite da idete preko te granice. Povežite se sa ljudima koji imaju slična interesovanja i možete otkriti jedan sasvim novi svet.

U drugoj polovini meseca vaša novootkrivena interesovanja vam mogu otvoriti neke nove vidike i dati vam inspiraciju da ozbiljnije nastavite dalje. Poslednjih dana januara vaše raspoloženje će biti izuzetno dobro i biće vam čudno što ste do pre samo nekoliko dana bili poprilično zabrinuti. Posvetite se učenju i mnogi aspekti vašeg života će se popraviti.

Ostatak astrološke prognoze za ovaj mesec možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku tu vas čekaju i dnevni, nedeljni i godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Fotografija: Unsplash 

 

Najnovije