Harper's Bazaar Srbija

NEVEROVATNO: Zašto Kate nije želela da kopira Dianin stil?

Nova knjiga otkriva tajnu!

Knjiga „The Duchess of Cambridge: A decade of Modern Royal Style“ – otkriva zašto Kate Middleton nije želela da kopira stil svoje svekrve.

Kada se Kate Middleton udala za princa Williama 2011. godine, mediji su odmah pokušavali da je uporede sa Dianom. Britanci su želele još jednu „princezu naroda“ i to je navelo domaću štampu da upoređuje dve žene i u ponašanju i u stilu.

Vojvotkinja od Cambridgea, naravno, kako autor Bethan Holt otkriva u svojoj novoj knjizi, nije želela da sledi Dianin stil. Kako piše u  „The Duchess of Cambridge: A decade of Modern Royal Style“ – ove žene imaju potpuno različite stilove uprkos činjenici da je Kate često inspirisana izgledom svoje svekrve.

“Mislim da je Kate bila vrlo oprezna da se ne prepusti modi na način na koji je to učinila Diana. Diana je brzo postala modna ikona i svi su bili zainteresovani šta ona nosi. U medijima se stalno govorilo o njenoj odeći, a ona je do danas ostala upamćena kao ikona stila. Mislim da je Kate bila malo neodlučnija jer nije želela da svi brinu i govore o tome šta je imala na sebi “.

Tokom 10 godina braka, njeno samopouzdanje se povećalo, a takođe i odnos sa modom. Sada je hrabrija u svojim stilskim odabirima, a čak je isprobala i Dianine trikove, da odećom prenese skrivenu poruku.

 

 

“Mislim da je zaista shvatila i naučila od Diane da putem svog stila može poslati određenu poruku. Kada se rodio princ George, Kate je nosila plavu haljinu koja je bila inspirisana Dianinom haljinom koju je nosila kada se rodio William. Isto kada se rodio Louis, nosila je crveno-belu haljinu koju je Diana nosila kada je rodila princa Harryja.”

 

Prema rečima autora, Kate „ne kopira Dianu svojim stilom svaki put, ali u posebnim prilikama je inspiriše.“

 

foto:townandcountrymag.com

Najnovije