Harper's Bazaar Srbija

Novo Faberge jaje biće posvećeno 10. godišnjici „Game of Thrones“

Ove godine Game of Thrones slavi 10. godišnjicu. U čast jubileja, Faberge planira da lansira dragoceno jaje čiji je dizajn inspirisan pričom Daenerys Targaryen.

Suvenir obložen dijamantima i rubinima vredan je 2,2 miliona dolara, ali Faberge će kupca odabrati na osnovu njegove spremnosti da predstavi ovo dragoceno jaje.

Josina von dem Bussche-Kessell, Faberge-ov direktor prodaje objasnio je: „Budući da je „Game of Thrones“ globalni fenomen, ne želimo da jaje bude negde zaključaju u nečijem penthausu. Zaista bismo voleli da to bude nešto u čemu ljudi mogu da uživaju.“

Jaje će do kraja 2021. godine napraviti majstori iz Fabergea u Londonu, koji će stvoriti 18-karatnu strukturu od belog zlata i tokom ovih meseci dragulji će biti pažljivo isečeni i sastavljeni. Njegova struktura nije referenca samo na Game of Thrones, već i na priču o originalnim Fabergeovim jajima: u originalnoj kolekciji, zapravo, jaje je imalo rubinsku krunu, dok je drugo imalo strukturu u obliku borove šišarke koja je vrlo slična strukturi modela koji se sada proizvodi.

HBO je takođe govorio o ambicioznim planovima za proslavu 10. godišnjice. Svi glavni događaji održaće se u aprilu. Kanal će seriju prikazivati od početka, a HBO Max će imati interaktivnu stranicu o stvaranju serije.

foto:nssmag

Najnovije