Za nju je vreme stalo pre dve decenije: Pogledajte evoluciju 84-godišnje Jane Fonde

Ovog meseca navršava se čak 53 godine od kako je premijeru imala kultna “Barbarela” u kojoj je vodeću ulogu imala jedna od najlepših glumica tog vremena - neprevaziđena Jane Fonda.

Da li ste znali da je Jane Fonda napravila pauzu u karijeri dugu ćak 15 godina i da to baš nikakav negativan uticaj nije ostavilo na njenu karijeru?

Ova rođena Njujorčanka u svom posedstvu ima čak sedam Zlatnih Globusa, dve Bafte, dva Oskara i bezbroj nominacija za brojne važne i manje važne nagrade, tokom njene karijere duge preko šest decenija.

U periodu 80-ih, Jane je bila ta koja je zvanično pokrenula maniju kućnih aerobik vežbi, njena kaseta sa uputstvima za vežbanje prodavala se širom sveta u milionima primeraka.

Iako je vodila zdrav život i uvek izgledala zavidno, Jane je pre par godiina otkrila da svoj dobar izgled ne duguje samo genetici.

Na dodeli Oskara 2020. godine, glumica se pojavila sa sedom kosom, rekavši da se više neće farbarti i da zvanično odustaje od pokušaja da estetskim operacijama uspori priorodan proces starenja.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još

Pročitaj još