Zavirite u ružičasti restoran Barbajean na Malti

Mizzi Studio je kreirao smeli enterijer za Barbajean, kombinujući ružičasti teraco sa smaragdno zelenim somotom i drvetom.

Mediteranski restoran Barbajean otvoren je u mirnom selu Dingli, najvišoj tački Malte, s pogledom na okean i nenaseljeno ostrvo Filfla. Prilikom dizajniranja, osnivač studija Mizzi, Jonathan Mizzi, nastojao je da oda počast Dingli i njenim živopisnim pejzažima.

Bledo ružičasta fasada Barbajean sadrži smaragdno zelene obloge i vrata, dva elementa koja, prema rečima dizajnera, čine da se ovaj objekat razlikuje od tipičnog malteškog doma. Svaka vrata su okružena masivnim arhitravom napravljenim od ružičastog teraca, lokalnog preduzeća Halmann Vella.

Šema ružičaste i zelene boje nastavlja se u unutrašnjosti restorana. Zid iza šanka ukrašen je policama sa ogledalima. Svaka na sebi nosi flaše pića osvetljene neonskim ružičastim lampicama. Šank je obložen pločama od valovitog drveta, obojenog zelenom bojom. Ružičasta teraco stona ploča je u skaldu sa ružičastim barskim stolicama sa mesinganim nogarama.

Dug banket, presvučen smaragdnim somotom, proteže se duž suprotnog zida. Tu su i ružičasti stolovi obloženi mermerom Verde Guatemala. Neposredno iznad njega nalazi se serija otisaka malteškog ilustratora Eda Dinglija, koji prikazuje scene iz života na selu. Između slika nalaze se lampe sa zakrivljenim mesinganim šipkama i sfernim sijalicama. Zidovi u baru su obojeni u bledo mint nijansu, dok je susedna soba u tamnozelenim tonovima, stvarajući prijatniju atmosferu.
 

Pročitajte još

Pročitaj još