Od Beograda, Pariza, Londona, Kine i natrag – slavimo 9 godina srpskog izdanja magazina Harper’s BAZAAR!

Zavirite u Dream Issue, rođendanski broj vašeg omiljenog lifestyle magazina.

Fotografija: Vivienne Balla. Toto Matoch nosi bikini Viktor & Rolf Haute Couture i nakit Cartier

U trenutku kada je svakodnevica neizvesna i svet oko nas šalje poruke o nemirima i trusnim događajima, san i sanjarenje su neophodni jer unose dozu optimizma i sukobe se sa onim što je turobno. Upravo kada je najteže, ne treba odustati od maštanja o boljem sutra i večitom optimizmu koji će na kraju da pobedi strah. San je bio naš lajtmotiv u organizovanju jubilarnog izdanja magazina.

Oktobarsko izdanje je naš izlet u svet imaginarnog, poligon na kom mi kao redakcija i kreativni kolektiv iskazujemo svoje maštarije i interpretiramo ih putem slika, sa željom da ostanu kao večiti zapis jednog vremena i projekata. Želja da svakodnevicu učinimo lepšom je deo našeg poziva i sa istinskom pasijom pristupamo projektima koji se nižu u sve većem obimu nakon devet godina postojanja.

Sanjati za nas nije beg od realnosti, nego njeno kreiranje u najboljem svetlu. Istinska je čast svojim radom stvoriti projekte, bilo da su oni komercijalni ili kreativni, i makar na trenutak napraviti izmenjenu realnost u kojoj je fokus na istinskoj lepoti. Ona je taj faktor koji ostaje, ne bledi i tu je da nas podseti na snagu naše istrajnosti da promenimo svet. Nikada ne prestajemo da sanjamo i da priželjkujemo lepše sutra.

Ideja da se devet godina magazina Harper’s BAZAAR Srbija ovekoveči sa devet naslovnih strana desila se početkom ove godine, s ciljem da naslovnice komuniciraju vrednosti magazina koje su njeni temelji – elegancija, senzualnost, odvažnost i sanjivost. Upravo sanjivi aspekti poslužili su kao geslo i lajtmotiv naslovnica.

The Dream Issue za nas predstavlja ultimativnu satisfakciju i izraz snage jednog magazina da se kreativno iskaže. Naslovne strane i projekti vezani za njih odveli su nas u brutalističko zdanje The Barbican u Londonu, gradu u kom smo mesec dana kasnije ovekovečili ikonu elektro-pop muzike Róisin Murphy.

Fotografija: Ricardo Abrahao. Haljina Taller Marmo i prsten Damiani

Nijedno slikanje ne bi bilo zamislivo bez Pariza, vanvremenske metropole u kojoj visoka moda caruje, pa smo kroz dve naslovne strane predstavili najnovije haute couture kolekcije. Tema sna fotografski dvojac Audshule odvela je na teritoriju nadrealizma i rada Renéa Magrittea, pa su za potrebe snimanja kreirali hipertrofiranu ružu, kao simbol našeg podsvesnog.

Fotografija: Audshule. Sofija Đorđević nosi haljinu Ricka Owensa

Mistiku Kine predstavili smo zahvaljujući kineskoj glumici Fan Binbing, koja se fotografisala ekskluzivno za naš magazin.

Fotografija: Rex Leung. Fan Binbing nosi haljinu Chundie Zhu i minđuše Yves Saint Laurent iz arhive

Da li je lako realizovati devet naslovnih strana? Nije. Da li je vredelo na takav način proslaviti jedan ovakav jubilej? Apsolutno!

Harper’s BAZAAR Serbia

Najnovije