Harper's Bazaar Srbija

Gianvito Rossi Portofino sandale su omiljena cipela slavnih

Komad koji je predodređeni budući klasik

Postoje komadi koji predstavljaju dobru investiciju, čiji dizajn decenijama nastavlja da dominira i impresionira. Ponekad se pojavi komad koji za kratak vremenski period postane budući klasik, a to su upravo sandale Portofino, brenda Gianvito Rossi.

Omiljena među najvećim holivudskim imenima, Portofino sandala je istovremeno i klasična cipela i izuzetan komad zahvaljujući dizajnerskom umeću da preoblikuje običnu sandalu, dodavajući joj uski kaiš na zglobu i kružnu kopču. Dolazeći u raznim bojama i tkaninama (uključujući sjajnu kožu i antilop), sandale su često savršeni završni dodir za večernji izgled, zbog kog su ih zvezde, kao što su Nicole Kidman i Jennifer Lawrence, prigrlile za svoje najglamuroznije trenutke.

Još pre 10 godina Gianvito Rossi je želeo da reinterpretira jednostavnu sandalu sa kaiševima, tako što je rekonstruisao prema savremenim proporcijama. To je rezultovalo sandalama sa minimalnim finišom, koje odišu elegancijom, ali i dozom drame. Portofino ove godine proslavlja deceniju svog postojanja, a brend obeležava tu priliku specijalnom kolekcijom metalik sandala, u širokom sprektru boja.

Ko ih sve nosi?

Budući da je tako minimalističkog i elegantnog dizajna, Portofino je veoma prikladna cipela za crveni tepih, tako da nije ni čudo što je toliko A-listera šetalo u njima.

Nicole Kidman nosila je srebrni par na Filmskom festivalu u Kanu 2017. godine, što se pokazalo kao savršen dodatak njenoj haljini Michael Kors sa resama.

U međuvremenu, Diane Kruger ih je nosila u Kanu 2015. godine, uparivši ih sa Chanel mini haljinom. Kim Kardashian, Kendall Jenner, Jennifer Lawrence takođe su viđene kako ih povremeno nose.

Foto: Promo, Profimedia

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije