Max Mara Resort 2025: Kolekcija inspirisana Marcom Polom

Svaki komad ove kolekcije nosi sa sobom dozu elegancije i originalnosti.

Max Mara

Nema mesta koje se u potpunosti može uporediti sa Venecijom. Samo pitajte Henryja Jamesa, Patriciju Hajsmet, ili bilo kog od pisaca koji su postavili priče tamo. Danas je Max Mara ispričala svoju venecijansku priču, vodeći goste do romantičnog grada za svoj najnoviji izlazak u odmaralište. Konkretno, do Palazzo Ducale, ili Dvorca vojvode, sada muzeja i jednog od najprepoznatljivijih obeležja grada.

Max Mara

Ali prvo, prisutni su dobili brzu lekciju iz venecijanske istorije. Dobrodošna večera za događaj održana je u Palazzo Pisani Moretti, gotičkoj zgradi s pogledom na Veliki kanal koja je prošla kroz mnoge transformacije kao i sam grad. Kada je preuzeta i renovirana od strane porodice Pisani, barokni umetnici, uključujući Tiepola i Anđele, bili su angažovani da doprinesu dekorativnim unutrašnjim slikarstvom, čineći prostor deo istorije umetnosti kao i arhitektonske važnosti.

Za jučerašnju reviju na Palazzo Ducale, s pogledom na Piazza San Marco, Brie Larson i Yara Shahidi bili su među onima koji su uživali u prizoru.

Gotički stubovi i lukovi zgrade formirali su savršenu pozadinu za modu koja je bila izložena. I kao što je uradio sa svojom skandinavskom ekstravaganzom prošle godine, kreativni direktor Ian Griffiths duboko je zaronio u istoriju odredišta, iznoseći retko citiranu modnu inspiraciju: Marco Polo, koji je bio venecijanski trgovac pre nego što je bio istraživač.

Njegova putovanja inspirisala su kolekciju koja se oslanjala na sve, od njegovih avantura na Putu svile, prikazanih u raznovrsnoj svili, do kamila i kašmira Mongolije, gde je proveo dve decenije na dvoru Kublai Kana.

Max Mara

S obzirom na to da je Venecija postala žarište trgovine i čvorište između Istoka i Zapada u doba Marca Pola, komadi su klimnuli glavom na sve, od tradicionalne gotičke arhitekture grada do hinduističkih, zoroastrijskih i kineskih motiva. Saradnja sa britanskim šeširdžijom Stephen Jonesom na turban-stilskim aksesoarima bila je još jedan vrhunac.

Iako se Ian Griffiths oslonio na udaljene destinacije, Max Mara vernici će ceniti prisustvo potpisa kuće, poput kaputa Teddy Bear i poznate neutralne palete. To su odeća koja bi bila dobrodošla u garderoberu svakog svetskog putnika.

Kolekcija je oblikovana sa pažljivim izborom krojeva koji ističu ženstvenost i eleganciju, dok istovremeno pružaju udobnost i praktičnost. Od suptilnih linija do sofisticiranih detalja, svaki komad odražava pažljivo razmišljanje o silueti i funkcionalnosti.

Komadi su pažljivo izrađeni koristeći visokokvalitetne materijale i tehnike izrade, što garantuje trajnost i luksuzan izgled. Osim toga, kolekcija se ističe i po igri sa teksturama i uzorcima, dodajući dimenziju i interes svakom komadu.

Bilo da je u pitanju haljina sa raskošnim aplikacijama, elegantan kombinezon sa strateški postavljenim detaljima ili udoban džemper sa neobičnim krojem, svaki komad ove kolekcije nosi sa sobom dozu elegancije i originalnosti koja će privući pažnju i ostaviti utisak.

Foto: Promo Max Mara

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije