Jacquemus: Kolekcija Cruise 2025 La Casa

Savršen balans formalnog i ležernog

Tokom godina, Simon Porte Jacquemus je predvodio viralni marketing u modi, stvarajući vrstu hajpa za svoje revije širom sveta. Od prostranih polja lavande na jugu Francuske do Versajske palate, dizajner je postavio nove standarde za moderni spektakl modne piste, i iz sezone u sezonu mi to upijamo. Za svoju Cruise 2025 kolekciju, La Casa, Jacquemus je pozvao samo nekoliko gostiju u Casa Malaparte, sunčanu vilu na ostrvu Kapri, gde su se poznate ličnosti i modni stručnjaci okupili da prisustvuju njegovom najnovijem podvigu.

Uz zvezde poput Dua Lipe, Gwyneth Paltrow, Rosie Huntington-Whiteley i Peggy Gou, obožavaoci su očekivali da će članica BLACKPINK-a, Jennie Kim, prisustvovati šouu, s obzirom na njen blizak odnos sa osnivačem. Ali, kao neko ko nikada ne radi očekivano, Jacquemus je zapravo angažovao pevačicu da zatvori šou umesto da sedi sa strane. Na iznenađenje svih, Kim je prošetala pistom u crnoj halter haljini koja doseže do kolena, zebra print papučama i akvamarin torbicom, kao da to radi ceo život—čak je graciozno sišla ogromnim stepenicama koje su karakteristične za ovu vilu.

Vila je poznata po tome što je u njoj sniman klasik Jean-Luc Godarda iz 1963. godine, “Prezir”. Kao veliki obožavalac rediteljevog rada, Jacquemus je medijima rekao da je bio očaran pejzažem ostrva i da je održavanje šoua na ovom ikoničnom mestu “ostvarenje sna”.

Za jesen 2023. godine, princeza Dajana je poslužila kao inspiracija. Sada su još dve stilski moćne žene bile na tabli inspiracije: glavna dama iz “Prezira”, Bridgett Bardot i Jackie O . Iako su njihove estetike na suprotnim stranama spektra, La Casa spaja ležernu senzualnost Bardot sa suptilnom elegancijom bivše prve dame SAD-a.

Što se tiče ženske mode, strukturna intrigantnost koju Jacquemus uvek donosi, došla je u vidu predimenzioniranih revera koji obavijaju ramena, širokih silueta sa peplumom i dramatičnih drapiranja. Umesto da prianjaju uz telo radi naglašavanja, haljine, gornja odeća i suknje padaju fluidno, u prozirnim i neprozirnim varijantama, dajući osećaj da je svaki komad zaista napravljen za nosioca.

Muška moda na ovoj reviji bila je kombinacija sofisticiranog dizajna i opuštenog, ali elegantnog stila, čime je Jacquemus pokazao svoju sposobnost da balansira između formalnog i ležernog. Muške kreacije uključivale su široke pantalone od laganih materijala, koje su pružale udobnost i slobodu kretanja. Bile su predstavljene u neutralnim tonovima poput bež, svetlosive i maslinaste, što je naglašavalo Jacquemusovu sklonost ka prirodnim bojama. U kombinaciji sa ovim pantalonama, modeli su nosili košulje i bluze sa zanimljivim detaljima poput predimenzioniranih revera, asimetričnih krojeva i nežnih drapiranja, što je unosilo dinamičnost u mušku garderobu.

Jedan od upečatljivih elemenata muške kolekcije bili su sakoi i jakne koje su se odlikovale prefinjenim linijama i inovativnim krojevima. Sakoi su bili ukrašeni neobičnim dugmadima i često su imali urezane detalje koji su dodavali modernu notu klasičnim siluetama. Jakne su bile izrađene od laganih tkanina, idealnih za mediteransku klimu Kaprija, i često su bile kombinovane sa kratkim pantalonama ili bermudama, čime su zadržavale opušten, ali sofisticiran izgled.

Drugde, njegova uobičajena vibrantna paleta boja je još uvek prisutna, ali sada je zrelija sa bogatim crvenim, tirkiznim i zebra printovima—koje predviđamo da će biti svuda ove sezone, zajedno sa nekoliko drugih motiva iz ove kolekcije. Kao što obično radi, Jacquemus je upravo postavio scenu za ono što ćemo svi nositi u narednim mesecima.

Na sreću svih, cela kolekcija je već dostupna za prednarudžbu ovde.

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije