Harper's Bazaar Srbija

Naomi Campbell predvodnica modne oluje: Povratnička revija Alexander McQueena

Za njihovu prvu reviju posle pauze od 18 meseci, umesto pozlaćene arhitekture Pariza (gde se obično prikazuje nova kolekcija britanske kuće), odabrana je garaža u istočnom Londonu.

Kuća Alexander McQueen vratila se u London za predstavljanje kolekcije SS22 prvi put nakon što je Nedelja mode u Parizu imala prednost u poslednjih nekoliko sezona.

Najnovija kolekcija, inspirisana tipično lošim vremenom glavnog grada Velike Britanije, mogla je da bude premijerno prikazana jedino u rodnom mestu kuće.

Parkiralište kod pristaništa van centra grada arhitekta i prijatelj kuće Smiljan Radić pretvorio je u upečatljivi providni mehur u kojem je prikazana kolekcija pod nazivom “Londonsko nebo”.

Kreativna direktorka Sarah Burton objasnila je svoju inspiraciju rečima: “Nebo može biti lepo, može biti turbulentno, može biti strastveno, može biti zastrašujuće, može biti opasno. Mi smo deo prirode i moramo je poštovati.”

Burton je tu ideju pretočila u olujne motive na dramatičnim plisse haljinama i suknjama strukturiranim tako da reprodukuju utisak vetra i kontrasno, stvarajući čvrste siluete od kože i teksasa.

Sama kolekcija predstavlja McQueen u svom najlepšem izdanju. Reč je o dražesnoj i dramatičnoj bitki između prefinjene elegancije i savršenstva punka, naglašeno patentnim zatvaračima, avijatičarskim jaknama i referencama na bajkere koji obeležavaju savremenu McQueen ženu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @asapprove

Menjajući pristup dizajniranju i predstavljanju svojih kolekcija tokom pandemije, Burton se približila svojim modelima i otkrila koliko su te veze korisne: “Radi se o tome da su me oni inspirisali isto koliko sam i ja njih”.

Ipak, revija je bila i zvanično krunisana kada ju zatvorila Naomi Campbell.

Supermodel je na pistu izašla u prozirnoj haljini sa slojevitim donjim delom od tila, dok su kratak sako i čarape bili ukrašeni draguljima.

Podvlačimo, kakav božanstven način da se McQueen vrati kući!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije