Harper's Bazaar Srbija

PFW: Balmain kolekcija F/W 24 je kao fino vino

Za svoju kolekciju jesen/zima 2024, Olivier Rousteing dokazuje da sve postaje bolje s godinama.

Kako je odrastao u Bordou, u Francuskoj, detinjstvo Oliviera Rousteinga protkano je sećanjima na majčine mantile, piknike na travi i poznata vina u regionu – svemu tome odao je počast u Balmain kolekciji za jesen/zimu 2024.

U zabavnom naklonu njegovom vaspitanju, grožđa ima u izobilju među svilenim haljinama sa printom, perlama i kristalima, visećim minđušama, privescima za torbe, broševima, utkanim u tkaninu od tapiserije, utisnutim na koži, I u sjajnim metalnim klač tašnama.

Kaleidoskop tekstura oživeo je svaki izgled, od somota i plisa do krznenih rukava i staklenih steznika. Svuda se nalazio i namotaj puževih školjki, istaknut na naušnicama, šnalama na kaiševima i cipelama, pa čak i kao pozlaćeni naprstak.

Nostalgično vraćanje na izlete iz detinjstva kroz korpe od drveta sa detaljima od kože i karo ćebad, iskristalisano je u haljini do poda, štampanoj na svili i razvejano u mekanoj gornjoj odeći. Na drugim mestima, uticaj njegove majke osećao se u raznim iteracijama kaputa, ali on ih je utisnuo moćnim naramenicama i glamuroznim kopčama kao što bi to učinio Pierre Balmain.

Ali pored bukvalnijeg uvida u njegovo detinjstvo bio je još jedan tematski ton ove kolekcije koja je slavila starenje. Ne samo u grožđu koje je krasilo odeću i modne dodatke ili raznovrsnoj ponudi modela koje je koristio za pistu, već je i kolekcija u celini, namerno ili ne, govorila o ideji da lepota dolazi vremenom.

U vremenu kada su kreativni direktori smenjivani, a mi prihvatamo i bacamo trendove po volji, Rousteing, podržan jednom od svojih najboljih kolekcija sa kućom do sada, prenosi snažnu poruku da nema žurbe za dobrom stvari. Kao i najpoželjnija vina, godine mogu samo da nas prodube.

Pogledajte celu kolekciju u galeriji.

Foto: Profimedia

Najnovije