Harper's Bazaar Srbija

PFW: Chloé ponovo uvodi boemski šik za sezonu F/W 24

Chemena Kamali je predstavila svoju debitanstsku kolekciju za Chloé.

Chloé vraća boho šik ove jesen/zima sezone. Za svoj debi, Chemena Kamali je predstavila liniju lepršavih i voluminoznih maksi haljina, kompleta koji su se sastojali od delikatnih prozirnih čipkanih steznika, kao i živahnih mini pelerina i kaputa koji su u skladu sa Chloé bezvremenskom elegancijom.

Pokrenuta od strane Gabrielle Aghion 1952. godine, etiketa sa sedištem u Parizu suprotstavila se statusu quo krutog, konzervativnog kroja koji je postojao u ženskoj modi u to vreme i umesto toga se opredelila za siluete i dizajn koji je koristio meku ženstvenost. Za Chloé, otvoreni ženstveni stil je uvek dobrodošao i ohrabren, a to se eksplicitno vidi kroz ovu kolekciju jesen/zima 2024.

Chloé je predstavio majstorski prikaz lepršavih, naboranih dizajna. Naravno, za neke je to poziv za početak ranih 2010-ih, kada su nabrane majice i široke suknje krasile Coacheline festivalske terene i uticajne OOTD, ali Chloé je dao boemskom stilu povratak koji zaslužuje. Šik prozirni kombinezoni i haljine opremljene kaišem sa logotipom posedovale su razigrani šarm koji obično nedostaje u jesenjim i zimskim kolekcijama.

S obzirom da je Chloé poznat i po tašnama, ne čudi što su torbe imale veliki momenat, bukvalno. Uparena sa mini haljinom bordo boje, velika torba, koja bi mogla da primi stvari vredne života, možda govori o bezbrižnoj avanturistkinji koju Chloé želi da kanališe kroz ovu neustrašivu kolekciju.

Pogledajte celu kolekciju u galeriji.

Foto: profimedia

Najnovije