PFW: Dior kolekcija F/W 24 slavi kultnu Miss Dior liniju

U kolekciji koja slavi pod-etiketu rođenu 1960-ih, Maria Grazia Chiuri nastoji da sačuva cilj Christiana Diora da osnaži svaku ženu.

Najnovija Dior kolekcija prikazala je prelepo izrađenu seriju odela, trench mantila i skrojenih kompleta, obeležavajući kultnu Miss Dior liniju. Osmišljena 1967. od strane Philippea Guibourgea – desne ruke bivšeg kreativnog direktora Marca Bohana, linija Miss Dior nastojala je da kuću Dior učini pristupačnom i privlačnom mlađim kupcima. Pristupačna podetiketa je tako postigla cilj Christiana Diora da približi brend Dior svakoj ženi.

Prikazane oko instalacije umetnika Shakuntale Kulkarnia koja slavi ženstvenu figuru, outfite su činila brojna odela kaki boje, crni stajlinzi od glave do pete kao sinonimi francuske mode i dizajn sa slovima koji oponašaju naslikan izgled. Mnogi izgledi su takođe uključivali suženi struk – klasičnu siluetu Diorovog brenda, kao i svilenkastu i svetlucavu večernju odeću koja je dodala glamur kolekciji. Ovim dizajnom, kreativna direktorka Maria Grazia Chiuri slavi kultnu liniju Miss Dior i način oblačenja koji rezonuje sa mnogim ženama.

Dok je kolekcija napravljena da obeleži stil 60-ih, 20-te su imale veliki uticaj na odevanje iz 1960-ih, što objašnjava labavo oblikovane siluete na pisti i raskošan glamur koji definišu obe epohe.

Sa ovom kolekcijom za jesen/zimu 2024, Chiuri je ponovo pokrenula dizajn koji definiše svrhu i duh Christian Diora.

Najnovije