30 odvažnih stajlinga sa ulica Milana

Nedelja mode u Milanu počela je sa planinom prezervativa (preciznije preko 200.000 kutija) na Diesel pisti. I to se nije činilo samo kao provokativna indikacija kako će nova kolekcija Glenna Martensa izgledati – sa svojim prepoznatljivim teksasom pomešanim sa prozirnim panelima mrežaste čipke koji ogoljuju kožu – već i koliko će street style postati seksi ove sezone.

Modni establišment koji se okupio u italijanskoj modnoj prestonici, nosio je trench mantile ostavljajući ih dovoljno otkopčane da se vide čipkasti delovi i mikro krojevi ispod. Već viđene prošlosezonske svilene Fendi kargo pantalone i ovog puta su prigrlili, noseći ih sada na kukovima. I – naravno – nezaobilazna odela, ali nošena na krajnje ne-koroporativni način, već kao da su namerno odabran outfit za pijuckanje crnog vina, uz finu testeninu negde u Porta Venezia kvartu.

Grad svakako ima način da izvuče taj maksimalistički italijanski duh iz svakoga. Ili je to možda jednostavno The White Lotus efekat. U svakom slučaju, Mia, Lucia — pa čak i Donatela i Mrs. Prada — bi bile ponosne.

Foto-reportažu trendova sa ulica Milana, pogledajte u galeriji ispod.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije