Harper's Bazaar Srbija

10 najlepših dizajnerskih haljina za sezonu proleće/leto `22.

Kreativni direktori imali su pregršt inspiracije za stvaranje najženstvenijeg komada odeće, a mi smo izdvojili 10 najboljih modela.

Iako nam je u septembru primarni fokus na istraživanju najnovijih jesenjih trendova, to nikako ne znači da smo ostali imuni na tendencije koje će nastupiti naredne godine, sa prvim toplijim danima.

Dakle, dizajnirane haljine kategorija su za sebe jer su upravo one modeli kojima kreatori najčešće daju maksimum svoje pažnje i kreativnosti.

Ono što smo uočili kao nit koja se provlači jeste to da su haljine za proleće/leto 2022. mahom lepršave, lagane i od najfinijih, a često i održivih materijala. Naravno, motiv cveća, ali onog sofisticiranog, retro cveća takođe je umnogome prisutan kod dizajnera, posebno u modnoj kući Erdem.

Svakako, kao kontrast romantici kreatori su se okretali stvaranju haljina sa izazovnim izrezima: Roberto Cavalli je predstavio naročito sexy krojeve ovakvih toaleta u crnoj boji.

Stoga, predlažemo da u galeriji pogledajte kojih su to 10 haljina po našem izboru sa nedelja mode iz Milana, Pariza, Njujorka i Londona za 2022 godinu.

Foto: Profimedia

Tekst: Natalija Knežević

Najnovije