Acid brights: Kako primeniti terapiju bojama u garderoberu?

Neon je svuda oko nas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REISS (@reiss)

Osećate januarski bluz? Acid brights, odnosno, jarke boje mogle bi biti sve što je vama i vašem garderoberu potrebno upravo sada, kako biste bustovali raspoloženje…

Možda je napolju hladno i smrkava se već u 16 časova, ali to ne znači da bi vaša garderoba trebalo da isprati taj tempo. Prošle godine videli smo barbiecore trend kako se uzdiže i izdvaja u gomili, kao rezultat Pierpaolove jesenje kolekcije za Valentino, ali ove sezone stvari se još više zahuktavaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Sve više i više brendova proširuju asortiman boja od tada, sa limun zelenom i kobalt plavom u glavnim ulogama, koje su dominirale mnogim spring/summer 2023 pistama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REISS (@reiss)

Nakon pandemije i ostalih kriza koje su uzdrmale svet, terapija bojama prenela se i na naše garderobere, kako bismo uneli duh zabave u odeću – bojama. Zašto je to tako? Boje su direktna veza sa našim emocijama. Birajući tonove koje nosimo, izražavamo kako se osećamo bez korišćenja reči.

Sa neonskim trendom u punom zamahu, niko nije uspeo bolje da ga ponese od Paris Hilton. Podsetimo se samo neon-floralne Oscar De La Renta haljine kombinovane sa fluorescentnim štiklama od limete, koju je imala na svojoj jubilarnoj “Paris World” zabavi nedavno, kao i njenog supruga, Cartera Reuma, koji je nosio prikladnu ružičastu košulju, koja je odgovarala temi zvezdanog praska.

U zimskom periodu, ključ je u slojevitom nošenju ovog trenda. Razmislite o haljini jarke boje preko bele rolke ili ispod chunky džempera, kao jednostavnom načinu da boje profunkcionišu ove sezone, dok će hulahop čarape zauvek biti vaš najbolji prijatelj.

Najbolje u svemu je što nema previše smelih boja, niti previše avanturističkih kombinacija. Uparite narandžastu sa plavom, žutu sa ružičastom ili zelenom, ili bilo koju drugu divlju fuziju boja koju možete da zamislite.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije