Chanel kolekcija očaravajućih satova

Prikazan 2000. godine, u početku samo u crnoj varijanti, nakon čega se, tri godine kasnije, pojavila i bela nijasna, J12 je promenio svet satova.

Od trenutka kada je lansiran, J12 je pomerio granice i prkosio čvrstim konvencijama sveta časovnika. Dvadeset godina kasnije, J12 i dalje utelovljuje isti kreativni i buntovni duh.

Crn Ili beo? U 2020. godini J12 više ne mora da bira. Po prvi put se crno-belo stapaju, i to bez mešanja, stvarajući potpuni paradoks. J12 paradoks kombinuje svetlost uz misteriju, dan i noć.

Njegova jedinstvena estetika rezultat je visoko tehničkog podviga ostvarenog sečenjem i spajanjem dva keramička kućišta različitih dimenzija – jednog belog i drugog crnog.

Da bi se postigao savršen rez bez lomljenja materijala potrebna je posebna stručnost, koju je u potpunosti savladao Chanel Manufacture u Švajcarskoj.

Dvotonski identitet J12 paradoks stoji u izrazitom i dramatičnom kontrastu kada se sat gleda s prednje strane, naglašavajući savršenu komplementarnost ove dve boje.

Crno i belo u srcu iste kreacije. Crno na belo. Bela protiv crne.

Chanel ima i novu make-up letnju kolekciju, koju možete pogledati OVDE.

Photo: Chanel

Pročitajte još

Pročitaj još