Harper's Bazaar Srbija

20 modela helanki-zvoncara koje se vraćaju na modnu scenu

Još od poslednjeg puta kada su zvonaste helanke bile u trendu, ostala je nedoumica da li se kvalifikuju kao prave pantalone (odgovor je: da). Helanke u obliku zvoncara ranije su bile poznate i kao pantalone za jogu ili jazz dance. Vremenom, porubovi su suženi a mi smo zaboravili na lepršave helanke – donedavno.

Ovaj stil, ponovo se provlači među trendovima: viđamo ga u opuštenom street style-u, u outfitima slavnih, kao i po društvenim platformama It devojaka. Zvonaste helanke svakako su relikt nostalgije ranih 2000-ih, koje se opet pojavljuju na modnoj sceni (zajedno sa UGG čizmama i šnalama u obliku leptira).

No, kao i svaki retro komad koji je pronašao svoje mesto u sadašnjem trenutku, helanke-zvoncare dolaze nam u novim, finijim varijantama. Pa je tako sada fokus na pletenini i doteranim, uglađenim krojevima koji su prikladniji i za kancelariju.

Iako su brendovi ostali verni crnoj boji, nisu isključili modele u candy nijansama. Svi stilovi su dozvoljeni, jer je trenutak da prihvatite vibraciju 2000-te, na veoma stylish i udoban način. 

Posetite našu galeriju za više inspiracije.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije