Harper's Bazaar Srbija

Jedini par pantalona koji vam je potreban za leto

Klasika koja konstantno održava šik.

Vreme je da razmotrimo idealnu vrstu odeće za nošenje po vrućem danu, držeći se visokih standarda. Iako su haljine sjajne i apsolutno ih treba držati u svom arsenalu letnje odeće, postoji jedan komad koji nikako ne želite da zanemarite kada je toplo: lanene pantalone, odnosno da budemo precizniji, platnene pantalone širokih nogavica.

Ove pantalone rashladiće vas zahvaljujući materijalu kroz koji koža diše, ali i opušten stil pomoći će, takođe, cirkulaciji vazduha.

Zanimljivo je da se lan nosi hiljadama godina – datira još iz drevnog Egipta, i sigurno nećemo crpeti inspiraciju iz davnih vremena, ali ako pogledate savremenu modu videćete da se stil lanenih pantalona širokih nogavica, nije puno izmenio. Mnogo ljudi nosilo je ove pantalone godinama i godinama unazad – i muškarci i žene – i njihova tajna je da su konstantno šik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Skye (@_jessicaskye)

Bele ili krem platnene pantalone gotovo uvek su dostupne kod dizajnera i high street brendova svakog proleća, ali kada govorimo o trendovima za 2022. postoji nekoliko detalja koji su ove pantalone dobro ažurirali. Pored toga što nam sada dolaze u svim bojama od jarko pink, do vibrantno žute i zelene, novim materijalima i neobičnim krojevima kreatori su poručili da je vreme za drzak šik. Pogledajmo samo Jacquemus kolekciju za proleće/leto 22 – pantalone su preširoke i ozbiljno visokog struka, uparene sa bikinijem.

Dok se influenseri takođe priklanjaju ovom trendu, klasično-bež komadi i dalje imaju svoju modnu prevlast. Bilo da su kombinovani uz topove ili šire majice, u pitanju je stil koji se nosi uz sve.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije