Harper's Bazaar Srbija

Pidžame koje ćete poželeti da nosite i van kreveta

Na pitanje šta udobno obući za spavanje, ali i kako se zabaviti outfitom u noćnom izlasku, odgovor je jedan: dobrom pidžamom.

Opšta kultura sugeriše da bi trebalo da spavate osam sati svake noći za optimalne performanse tokom dana. Ali, nema naučne potpore o postojanju jednog stila pidžame za žene, koji može izazvati slatke snove i kvalitetnu dremku. Umesto toga, pidžame dolaze u svim mogućim varijacijama. Dugih rukava ili kratkih, bokserice ili duge nogavice, pa čak i slip haljine ili noćne košulje, sve opcije dolaze u obzir u zavisnosti od toga šta vam je udobno.

Haljina je odličan izbor za glam odmaranje bez trenja. Da li ćete nositi duge ili kratke rukave prvenstveno će odrediti spoljna temeratura, a leto je i vreme kada biramo tkanine koje hlade – lagani pamuk ili svilu, dok zimi volimo da prigrlimo flanel, flis ili kašmir.

Dobri komadi za spavanje danas, ipak, ne služe samo klasičnoj svrsi. Pidžame su dobile zaokret u krojevima i dezenima, te sve više podsećaju na odeću koju nosimo na posao ili u noćni izlazak, poput svilenog donjeg dela ili rubova sa perjem. Dodajte im crop top ili omiljen blejzer i imate odličnu kombinaciju za napolje, zbog koje ćete se osećati buntovnički udobno.

Danju ili noću – izbor vam ostavljamo u galeriji, na vama je samo da odaberete svoj stil.

Foto: Profimedia, Harpersbazaar.com

Najnovije