Harper's Bazaar Srbija

Osnova garderobe – 27 komada koji su vam potrebni za kompletan ormar

Prema rečima stručnjaka.

Postoji „zlatno pravilo“ od 7 osnovnih komada za žensku garderobu, koje prihvataju mnoge poznate ličnosti.

Postoji lični osećaj šta treba da imate u svojoj garderobi, postoje i različiti saveti modnih stručnjaka. Jedna od njih, Charlotte Warburto, koja je osnovala lični „stajling servis“ TBC (To Be Be Created), primenjuje na svoje klijente sopstveni sistem prema kojem capsule ormar može da primi 27 komada.

Ona gradi ormar sa osnovnim stvarima i često završava sa onim što je u trendu. „Moj pristup je da ormar učinim održivim, a ženama pomažem u stvaranju garderobe sa komadima koji će se nositi iznova i iznova.” Kako objašnjava, blisko sarađuje sa klijentima kako bi razumela njihov karakter i estetiku i zajedno razgovaraju o 27 komada sa kojima će završiti kompletnu garderobu.

Među pitanjima koja postavlja svojim klijentima je koja je njihova omiljena modna ikona i koje bi komade želeli da dodaju u svoj ormar. Nakon što tačno shvati šta klijenti žele, počinje tako što “razbija” njihov ormar. Faza, uklanjanje nepotrebnih stvari je neophodna kako biste mogli da napravite mesto za garderobu koja vam je zaista neophodna.

Pitanja koja Charlotte postavlja svojim klijentima mogla bi vam pomoći da bolje razumete svoje potrebe i prebacite kupovinu na komade koji najviše odgovaraju vašem stilu. Dakle, ako 7, 10 ili čak 20 komada zvuče premalo za vaš capsule ormar, sledećih 27 možda će vam olakšati odlučivanje koji komadi zauzimaju nepotreban prostor u vašem ormaru, a koje treba zameniti novim.

Pored klasike – kaput, pantalone, sako, bela košulja, olovka suknja, majica, farmerke – ne zaboravite da u svoju caspule kolekciju uvrstite i dva do tri trendi predmeta.

27 komada koje treba nabaviti ove jeseni otkrivamo u galeriji fotografija.

 

 

Najnovije