Pleteni prsluci – topli trend jesenje sezone

Ako ste gledali bilo koji film o britanskim privatnim školama, onda ste upoznati sa preppy stilom – karakterističnom kombinacijom „office“ odeće sa pametnim casual elementima.

A ako su sve vrste eksperimenata sa teniskom suknjom i bluzom već postale uobičajene, dizajneri su praktično tokom godina zaobilazili još jedan komad karakterističan za ovaj stil – pleteni prsluk.

Jesenja sezona konačno je ispravila ovu strašnu nepravdu: prsluci su se pojavili u svim ključnim kolekcijama, i konačno ćemo moći da cenimo njihovu udobnost i svestranost u odevnim kombinacijama.

Ovaj odevni komad možete stilizovati na vrlo različite načine: sa bluzom od šifona i kariranim mini suknjama u stilu feministkinja 70-ih, kao u kolekciji Christian Dior, sa pencil suknjom u stilu 80-ih godina kao na reviji Prada, ili po uzoru na show Lacoste – sa “muškom” košuljom i naboranom suknjom kao da ste na golf terenu.

Alessandro Michele u kolekciji Gucci, na svoj tradicionalni postmoderni način, prsluk koristi kao dodatak stajlingu uzornog studenta elitnog koledža. Romantične devojke će ceniti stajling na reviji Cecilie Bahnsen: stilisti brenda odlučili su da se prsluk nosi preko ženstvene haljine.

Dakle, ako vam stil preppy nije nimalo blizak, to nije razlog za uznemirenost: ipak ćete naći svoju verziju među onima koje nam dizajneri nude u novoj sezoni.

I podržaćemo vas u bilo kojim eksperimentima. 

Naše favorite, otkrijte u galeriji.

foto:bazaar.ru

Najnovije