Povratak glamuroznih rukavica: Kako nositi aksesoar dostojan princeze?

Jeste li već primetili ovaj modni detalj u odevnim kombinacijama poznatih dama? Zašto ga i dalje ne posedujete vi?

Najveća greška koju pravimo vezano za rukavice iznad lakta jeste ta što u njima instant vidimo Marilyn Monroe u sceni iz filma “Muškarci više vole plavuše”. Njena pink toaleta, dijamanti oko vrata i duge satenske rukavice u istoj boji kao predivne večernja haljina, koju potpisuje dizajner kostima William Travilla, jednostavno su stvoreni za film.
Zatim, kako zaboraviti Audrey Hepbrun u kultnom Givenchy stajlingu iz 1961. kreiranom isključivo za  “Doručak kod Tifanija” - duga crna koktel haljina, pripijena uz telo sa čamac izrezom i biserima oko vrata. Kako drugačije onda videti rukavica iznad lakta, nego isključivo u stilu visoke elegancije?

Međutim, Jil sander, Fendi, Prabal Gurung, Sportmax i mnogi drugi dizajneri, za ovu sezonu i te kako su se potrudili da nam približe moć ovog modnog detalja nosivog u svakodnevnoj varijanti.

Sve je stvar dobre stilizacije i posedovanja svesti o tome da ovaj aksesoar bez daljnjeg podiže svaki stajling na mnogo viši nivo. Za početak možete da probate sa rukavicama od veštačke kože koje dosežu tik ispod lakta. Crne kao obavezne, a onda i one u boji koje će napraviti značajnu distinskciju kada ih budete kombinovali sa zimskim kaputom neutralnog tona.

Činjenica je da su rukavice iznad lakta nekako oduvek bile rezervisane za elitu i glamurozne događaje. Tome u prilog govori i jedan zanimljiv istorijski modni podatak. Naime, prvi par ovog modela rukavica načinjenih od lana pronađen je u grobnici Tutankamona, koja datira iz 1.300-te godine pre Hrista. Tu je i podatak da se aristokratija širom sveta u javnim prilikama ne pojavljuje bez rukavica, dok su dame tokom važnih večera i prijema, pogotovo balova - po nepisanom pravilu uz svoje večernje toalete kombinovale rukavice iznad lakta.

Naravno da i dalje ovaj modni dodatak možete nositi uz večernju haljinu i tako postići maksimalan efekat glamura, ali ukoliko rukavice uklopite u ležerniji stajling dobićete instant efektnost na nekom novom, neočekivanom nivou.

Da li se usuđujete?

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još

Čudno ili zaista kul?: Jennifer Garner u najneočekivanijim rukavicama zime!

Ukoliko želite da skrenete pažnju na sebe, onda ćete definitivno pribeći jednom odvažnom stilskom detalju - svaki modni zaljubljenik to vrlo dobro zna. Međutim, da li je naizgled malo u ovom slučaju ipak mnogo?

Glavni aksesoar sezone: gde kupiti najmodernije rukavice

U savremenoj stvarnosti, rukavice nisu postale moderan dodatak, već pre iznuđena potreba.

Pet „must have“ komada za jesenju sezonu

Spisak odevnih komada i aksesoara koje treba imati u svojoj garderobi ove jeseni.

Kaia Gerber nosi aksesoar sezone koji je svima neophodan

Kaia Gerber nije u karantinu, ali joj je zdravlje na prvom mestu, te je zato preduzela sve mere predostrožnosti. Manekenka je sa prijateljicama bila u šopingu u jendom holivudskom tržnom centru, kada je upala u objektiv prisutnih fotografa.

Marc Jacobs i njegov spektakularni stajling

Tom Hanks i Rita Wilson, žena kanadskog premijera Sophie Gregoire-Trudeau, francuski ministar kulture Frank Rister, partner Ronalda Juventusa, Daniele Rugani – ovo je samo mali spisak javnih ličnosti zaraženih korona virusom.

Medicinska maska, gumene rukavice – stajling Naomi Campbell

Korona virus – problem kojim se trenutno suočava ceo svet! Naomi Campbell, takođe bije bitku sa ovim virusom na njoj svojstven način. Zbog profila posla kojim se bavi, poznata manekena najviše vremena provede u letu od jednog kontinenta do drugog, a kako se čini, ni novonastali virus Naomi neće sprečiti da otputuje.