Zaboravite na “golu haljinu”, vreme je za “gole” cipele

Dobro ste pročitali naslov, najnoviji trend su cipele u kojima se vidi vaše stopalo

Ne govorimo o sandalama sa kaišićima, već o providnom PVC-u i mrežastim cipelama koje daju uvid u vaše stopalo.

Na Valentinovoj reviji za proleće/leto 2023., gde su se modeli penjali na pistu u obući visine nebodera koja podseća na štikle striptizeta. Pierpaolo Piccioli je izgradio uspeh svojih Tan-Go platformi iz prošlih sezona i predstavio ih sa providnim gornjim delom i uskim kaiševima za gležanj.

Pored Piccolijeve verzije, na Loewe reviji imali smo prilike da vidimo nešto slično. PVC baletanke koje su potpuno providne da se ljudima na reviji učinilo da manekenke ni nemaju obuću. Možda vas podsećaju na vodene patike kakve uglavnom deca nose na primorjima za koja su karakteristični morski ježevi, ne bi li sprečila ubode.

Rezervne maramice se preporučuju i za one koji žele da probaju sandale Dilare Findikoglu ili pak sandale Simone Rocha, s obzirom da su takođe napravljene od čvrste plastike.

Sa druge strane čizme Acne Studios i Bottega Veneta su napravljene od prozirne mreže kako bi se očuvalo dostojanstvo vašeg stopala.

Ukoliko vas zanima kako izgleda ovaj trend, predlažemo vam da se uputite pravo u galeriju, a ukoliko vas zanima da ga i isporbate, molimo vas da barem vodite računa o pedikiru.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije