16 kultnih modnih komada koje možete nositi do kraja života

Postoji razlog zašto određeni model kaputa, tašne ili cipela izgleda podjednako dobro pre tri, četiri i pet decenija, baš kao što izgleda i sada.

Neke od najvećih modnih kuća nalaze se na tom prestižnom tronu upravo iz razloga što poseduju određene modele koji su popularni danas koliko i prilikom njihovog lansiranja, a koji su im mahom tu popularnost i doneli.

Ove komade vredi otkriti i u njih uložiti, jer prevazilaze trendove i pomoći će vam da napravite onaj svima žarko željeni capsule garderober, koji počiva na nekoliko ključnih baznih elemenata, održavajući trendovski imidž sa tek nekolicinom zanimljivih, novih modela po sezoni.

Iako su određeni predmeti na ovoj listi pravi investicioni komadi, tu su i neke pristupačnije opcije koje se mogu naći recimo i u vintage ponudi, a čija vrednost sa godinama samo raste.

U galeriji vam predstavaljmo kultne dizajnerske komade poput Calvin Klein minimalističke slip haljine koja je 90-ih postala sinonim za grandž šik stil, poželjan na elegantnoj večeri, koliko i tokom klabinga, potom Fendi baget tašnu koju je popularizovala Carrie Bradshaw u “Seks i gradu”, ali i antitezu luksuznoj modi u vidu komada omiljenog butnovnicima poput Winone Ryder, Kate Moss, James Dean-a i Johnny Depp-a – farmerice Levis 501, te neizostavan detalj koji podiže svaku kombinaciju, kvalitetan sat, bezvremenog ali uvek modernog dizajna, kakve Omega ima u svojoj kolekciji.

Tekst: M.B.

Foto: harpersbazaar.com

Najnovije