Harper's Bazaar Srbija

20 stajlinga princeze Diane koji nam služe kao (večna) inspiracija za jesenje outfite

Modni uticaj Lady Di kroz decenije bio je ogroman, a ni dan-danas ne jenjava.

Što se jesenjeg odevanja tiče, niko drugi to nije radio bolje od princeze Diane. Od mlade nastavnice pod lupom britanskih tabloida do samouverene princeze, čiji je off-duty look bio sačinjen od farmerki i bomber jakni, inspirisala je generacije fashion ljudi, što traje i danas.

Princeza naroda (nadimak koji joj je dao bivši britanski premijer Tony Blair) i dalje se smatra jednom od najistaknutijih kraljevskih ličnosti uprkos tragičnom odlasku 1997.  Nekoliko holivudskih adaptacija Dianinog života ušlo je u bioskope, a predstojeći film sa Kristen Stewart pod nazivom “Spencer” imaće premijeru 5. novembra 2021.

U Dianinom stilu, bez premca, postoji suština bezvremenosti. Workout outfiti, koje su činili oversized duksevi i biciklističke jarkih boja, uticali su na nekoliko modnih brendova, poput Sporty & Rich i Museum of Peace and Quiet, da razviju svoje kolekcije i reklamne kampanje inspirisane sportsko-šik estetikom svima omiljene princeze. Modne kuće danas odaju počast Diani sa ikoničnim komadima koje je često nosila, poput torbe Lady Dior sa kojim je često bila viđena. Početkom ove godine Gucci je lansirao redizajniranu kultnu torbu od bambusa nazvavši je Diana torba.

Nakon razvoda od princa Charlesa 1992. godine, Lady Di pokazala je svoje novostečeno samopouzdanje i savremen stil, koji je oblikovao jesenje modne trendove devedesetih. Jesenji outfiti princeze sastojali su se od rolki i teksas farmerki, do kardigana i midi i mini suknji.

Ipak, ono što Dianu čini upornom ikonom stila je njena sposobnost da izgleda prefinjeno i šik, bez napora, kombinovanjem basic komada sa klasikom. Uparivanjem plavih farmerki sa predimenzioniranim blejzerom, udobnih dukserica sa Chelsea čizmama, oversized džempera sa košuljom na kopčanje uspevala je da nađe idealan balans između elegantnog i savremenog stila koji prevazilazi test vremena.

Od bomber jakni do oversized kaputa, ove sezone slavimo večni stil princeze Diane sa njenim ikoničnim lookovima koji će inspirisati vaš jesenji garderober.

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije