7 najčuvenijh citata Giannija Versacea o stilu

Najveći i najvoljenji dizajner 90-ih važio je za kralja modnog glamura, ali onog rezervisanog za odvažnu, vatrenu ženu.

Gianni se ponosio svojim italijanskim korenima i uzavrelom kalabrijskom krvlju. Važio je za čoveka bez dlake na jeziku i kreatora koji forsira jarke kolorite, upečatljive proreze, forme koje naglašavaju figuru i generalno seksepil ženskog tela. Gianni je bio šokantan, obožavan i poštovan.

Nakon njegovog ubistva 1997., kormilo modne kuće Versace preuzela je njegova mlađa sestra Donatella.

Iako je Donatella uspela da isprati smernicu koju je Gianni ustanovio još davne 1978. u Milanu, nakon ubistva planetarno voljenog kreatora, modna kuća Versace nikada više nije uspela da povrati popularnost kakvu je imala za života njegovog osnivača – on je bio srce i duša, vizija i kreativa ovog legenadrnog brenda.

U zaveštanju nam je ostavio smernice kojima se vodio u modnom svetu i koje su ga bez sumnje postavile na tron najvećih.

1. Ne pratite slepo trendove. Ne dopustite da vas moda poseduje. Budite svoji. Vi izaberite kako ćete se predstaviti u odnosu na ono ko ste i način na koji živite.

2. Mislim da je odgovornost svakog dizajnera da proba da sruši pravila i barijere.

3. Modi trebaju fantastične žene, žive, stimulišuće sa stilom popout Diane Vreeland. Ona je sve to. Samo način na koji govori odražava sve njene vrednosti.

4. Moda se stapa sa osećajem onoga što je aktuleno u trenutku. Povezuje se sa svetom oko sebe: sa filmovima, umetnošću, ukusom mladih ljudi.

5. Parfem je završni detalj izgleda i elegancije. Detalj koji suptilno naglašava izgled, nevidljivi ekstrakt koji upotpunjava kombinaciju i ličnost. Bez njega osetno je da nešto nedostaje.

6. Većina oblači elegantne žene. Sofisticirane žene. Ja oblačim kurve.

7. Konstantno posmatram ženu. Želim da izgleda predivno. Nisam zaintersovan za to da bude duhovita, već samo lepa. Ona mora da izgleda veličanstveno ne bi li zadovoljila svog muškarca.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije