Harper's Bazaar Srbija

Alessandro Michele otkriva svoju novu kolekciju kroz Guccifest

Serijom “Ouverture of Something That Never Ended Collection” dizajner lansira novi način predstavljanja svojih kolekcija.

Alessandru Micheleu bilo je potrebno sedam epizoda da završi “Ouverture of Something That Never Ended Collection” i pokrene svoj digitalni festival Guccifest. Festival se fokusira na umetničko stvaralaštvo i modu današnjice.

Prošlog maja Michele je izjavio da namerava da svoje kolekcije odmakne od ustaljenog modnog kalendara, da napusti „istrošeni ritual sezonalnosti i revija“ i da „povrati novi ritam“ – kako je tada napisao na Instagramu. Čini se da je pandemija bila dobra prilika da svoju viziju sprovede u delo i smisli nove kreativne načine da Gucci modu i kolekcije uokviri sadržajem koji traži suštinu i značenje onoga što radimo – i onoga što nosimo.

Gucci nije predstavio kolekciju na milanskoj Nedelji mode u septembru, ni na jedan način (digitalni ili  fizički) na koji su kuće koje su učestvovale to mogle da učine. Umesto toga, stigli smo do Micheleovog „novog ritma“ – na GucciFest bez naglaska samo na predstavljanje kolekcije SS21, već na celokupnoj umetničkoj produkciji koja je prati, za šta je Michele zatražio pomoć velikog režisera Gusa Van Santa.

Italijanska glumica Silvia Calderoni glavna je junakinja epizoda u kojima gostuju španski pisac i LGBT aktivista Paul B. Preciado, britanski muzičar i pesnik Arlo Parks, nemački koreograf Sasha Waltz i Harry Stiles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

 

Kolekcija SS21 Gucci

“Ouverture of Something That Never Ended” naslov je serije i same kolekcije čije komade nose protagonisti. U ovoj novoj kolekciji Michele ponovo lansira obnovljene ikonske dizajne iz ženske i muške kolekcije 2015. godine kojima je debitovao, poput crvene haljine Bloom, kaputa od veštačkog krzna koji se nosi sa zelenom suknjom, ali i crvene svilene bluze za muškarce sa kojima je dizajner pokrenuo „aseksualnu revoluciju“ u modi.

Kroz kolekciju, Alessandro Michele pokušava da oslika intenzivne društvene i kulturne kontraste koji karakterišu naše vreme, istovremeno postižući harmoničnu koegzistenciju vintage estetike sa modernim odevnim elementima. U tu svrhu kombinuje predimenzionirane majice sa sofisticiranim suknjama A kroja, vezene kaftane sa pantalonama u boho stilu. Istovremeno, odela inspirisana 70-im, ali i jakne – bolero „ukradene“ iz 80-ih skladno koegzistiraju sa patikama u fluo bojama i setovima inspirisanim odećom skejtbordera.

U galeriji pogledajte nanjovije komade iz Gucci kolekcije.

Najnovije