Calvin Klein ima novu kreativnu direktorku

Nedavno je bila direktorka dizajna ženske i muške odeće za The Row.

calvin klein
Mert Alas/Calvin Klein/MEGA / Profimedia

Posle petogodišnje pauze, Calvin Klein vraća na scenu Calvin Klein Collection. Kompanija, koja je deo PVH Corp. grupacije, imenovala je Veronicu Leoni za kreativnog direktora kolekcije, čime je nagovestila povratak na pistu od naredne sezone. Imenovanje je službeno, a dizajnerka će zvanično početi rad sa brendom u septembru. Kolekcija će uključivati žensku i mušku odeću, donji veš i dodatke, koji će debitovati u jesen 2025.

Leoni, italijanska dizajnerka, finalistkinja LVMH nagrade za 2023. i osnivačica brenda Quira, radila je za brendove kao što su Jil Sander, Celine, Moncler i do nedavno The Row, gde je bila direktor dizajna ženske i muške odeće, pored Quira.

Očekuje se da će u svojoj novoj ulozi Leoni spojiti svoju duboku industrijsku ekspertizu sa modernom estetikom Calvina Kleina, dok će u partnerstvu sa predsednicom globalnog brenda Calvin Klein Evom Serrano doneti inspiraciju iz kolekcije u glavni portfolio I na crveni tepih.

Calvin Klein Collection, koja je preimenovana u 205W39NYC, zatvorena je u martu 2019. nakon iznenadnog odlaska bivšeg kreativnog direktora Rafa Simonsa u decembru 2018. Serrano veruje da je sada pravo vreme za ponovno pokretanje kolekcije, a Leoni je prava osoba za taj posao.

„Da ste je upoznali, razumeli biste. Kada sam je srela i ispričala mi je o svojoj priči, svom iskustvu, koliko je naporno radila, brendovima kojima je doprinela. U tom trenutku sam imala osećaj da se čitavu karijeru pripremala za ovu poziciju“, rekla je Eva. „I to što je žena takođe je bilo važno, i njena ličnost – ona ​​je energična, ali je i skromna, a njena estetika je besprekorna“, dodala je.

Imenovanje Veronice označava jedan od najvažnijih koraka koje je Calvin Klein preduzeo pod Evinim vođstvom i predstavlja prvi put da Calvin Klein Collection ima ženu za kreativnog direktora. „Oduševljena sam i počastvovana što imam priliku da napišem novo poglavlje priče o Calvinu Kleinu. Decenijama je Calvin Klein tumačio ideju smelog samoizražavanja, a ja sam spremna da je osnažim snažnim naglaskom na stilu i kreativnosti. Duboko sam zahvalna Evi Serrano na njenoj viziji i poverenju“, rekla je nova kreativna direktorka brenda.

Serrano je rekla da je uverena da će Veronicin „namenski pristup dizajnu i radnoj etici“, u kombinaciji sa njihovim zajedničkim vrednostima, obogatiti brend Calvin Klein i rezultirati kolekcijom koja će odjeknuti kod potrošača širom sveta.

Najnovije